Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamoviștii, optimiști după decizia Comisiei de Disciplină! "Un boost de încredere pentru jucători"

Bianca Dumitru

Publicat 18/04/2024 la 08:08 GMT+3

Dinamo și UTA Arad ar fi trebuit să joace fără spectatori toate meciurile de acasă până la finalul sezonului, dar Comisia de Disciplină a anulat decizia inițială. Administratorul special al "câinilor roșii" s-a arătat încântat de această veste, spunând că se așteaptă ca fanii să meargă în număr mare la partidele cu FC Voluntari și UTA Arad.

Dinamo București

Credit imagine: Getty Images

Dinamo și UTA Arad au primit miercuri o veste mare în perspectiva a ceea ce urmează pentru ele în acest final de sezon. În urmă cu câteva săptămâni, cele două cluburi au fost sancționate aspru de Comisia de Disciplină a LPF pentru incidentele dintre suporteri, care s-au bătut pe teren la duelul direct din ultima etapă a sezonului regular.
Dinamo și UTA au fost pedepsite cu disputarea a câte 4 meciuri de pe teren propriu cu porțile închise, ceea ce însemna că niciuna dintre echipe nu ar mai fi putut beneficia de aportul fanilor până la finalul play-out-ului.
Cele două cluburi au făcut apel și în cele din urmă cazul a ajuns pe masa Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF, care a anulat decizia inițială, astfel că Dinamo va putea să-și deschidă porțile la meciurile cu FC Voluntari și UTA Arad, iar arădenii se vor bucura din nou de sprijinul fanilor la duelurile cu Oțelul Galați și FC U Craiova 1948.
După decizia Comisiei de Disciplină, oficialii clubului din Ștefan cel Mare s-au arătat încântați de faptul că suporterii le vor putea fi din nou aproape jucătorilor lui Zeljko Kopic, cu atât mai mult cu cât meciurile din această ultimă parte a sezonului sunt extrem de importante în salvarea de la retrogradare.
Administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a spus că speră ca duelurile de pe teren propriu să se joace cu casa închisă, cerându-le fanilor să vină să-și susțină echipa, dar să aibă un comportament responsabil și civilizat.
Citește și:

Dinamo își dorește sold-out la ultimele meciuri de acasă

"O veste foarte bună! S-a văzut cât de greu ne-a fost fără suporteri. Sper să tragem toți învățăturile de minte din această experiență și să nu repetăm greșeli. Să înțelegem că doar împreună suntem foarte puternici și atunci jucătorii au nevoie de suporteri și suporterii au nevoie să fie pe stadion alături de ei și atunci trebuie să respectăm toate regulile și să nu mai fim puși în astfel de situații.
E un boost de încredere pentru jucători, vor avea sprijinul celui de-al 12-lea jucător pentru meciurile de acasă. Pentru spectatori să însemne faptul că ne putem bucura împreună și să ne manifestăm civilizat ca să ne bucurăm de un eveniment sportiv.
Cred că e un factor important să jucăm cu suporteri, noi trebuie să luptăm la fiecare meci pentru puncte și să dovedim că merităm să rămânem în SuperLigă. În primul rând aștept responsabilitate din partea suporterilor noștri pentru că suntem sub monitorizare și nu trebuie să mai greșim. Responsabilitate și sold-out, evident", a declarat Andrei Nicolescu, potrivit Sport.ro.
Dinamo se află acum pe locul 13 în clasamentul SuperLigii, cu 19 puncte, fiind la două puncte de FC Voluntari, care se află pe primul loc care asigură menținerea în prima ligă. "Câinii roșii" sunt tot la două puncte și de FC Botoșani și FC U Craiova, ocupantele ultimelor două poziții ale ierarhiei, locuri de pe care se retrogradează direct.
În următoarea etapă a play-out-ului, echipa lui Zeljko Kopic va juca sâmbătă după-amiază, de la ora 17:30, în deplasare, cu FC U Craiova.
Ce va face Dinamo la sfârșitul sezonului 2023/24 al SuperLigii?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo