Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul Constanța o învinge pe Rapid și urcă pe locul 2 în Superligă. Giuleștenii, la a cincea înfrângere din play-off

Andrei Nicolae

Publicat 24/04/2024 la 20:58 GMT+3

Farul a învins-o pe Rapid într-un meci contând pentru etapa cu numărul 6 din play-off, scor 3-1. Formația antrenată de Gheorghe Hagi a urcat provizoriu pe locul al doilea din Liga 1, în timp ce Rapid a înregistrat a cincea înfrângere de când s-au înjumătățit punctele.

Farul a dat lovitura în Giulești în fața unei echipe a Rapidului care a fost susținută sporadic de fani. Sursa foto: facebook.com/farulconstanta

Credit imagine: facebook

Farul a început "ca din tun" partida de la Ovidiu și a amenințat defensiva rapidistă încă din minutul 3. Louis Munteanu l-a învins pe Marian Aioani, însă golul său a fost anulat pe motiv de offside.
Constănțenii au continuat să atace însă, iar același Munteanu a mai semnat o ocazie importantă câteva minute mai târziu, cu un șut de la distanță care a trecut puțin pe lângă poartă. Jucătorul împrumutat de la Fiorentina a fost din nou aproape de gol doar cinci minute mai târziu, când a nimerit bara după o incursiune frumoasă în centrul terenului.
Pe finalul primei reprize, Rivaldinho l-a pus și el la încercare pe Aioani cu o lovitură de cap, însă goalkeeper-ul bucureștenilor a fost la post. În cele din urmă, Farul a reușit să deschidă scorul în minutul 40, prin Louis Munteanu, care a fost găsit perfect în careu de Mihai Popescu și a împins mingea în poartă.
Contrar cursului jocului, Rapid a obținut o lovitură de la 11 metri în minutele de prelungire, iar Albion Rrahmani a transformat penalty-ul, restabilind egalitatea. Astfel, scorul la pauză a fost 1-1.
Citește și:

Farul urcă provizoriu pe locul 2 în superligă. Rapid, un singur punct după 6 etape de play-off

Prima ocazie din partea secundă i-a aparținut Rapidului, care a putut întoarce scorul prin Ermal Krasniqi. Șutul kosovarului din lateral nu l-a putut învinge pe Buzbuchi, care a respins balonul trimis de jucătorul giuleștenilor.
În minutul 64, Farul a avut din nou un gol anulat pe motiv de offisde, de această dată la Mihai Popescu. Elevii lui Hagi au dat în cele din urmă lovitura doar câteva momente mai târziu, la o fază în care Munteanu l-a găsit perfect în fața porții pe Luca Andronache, iar puștiul de 20 de ani a trimis mingea în poarta goală.
Farul a profitat de ascendentul moral și și-a dublat avantajul doar două minute mai târziu, prin Amine Benchaib, care l-a învins pe Virgil Drăghia, intrat în locul lui Aioani după pauză.
În minutul 77, Rapid a avut șansa să reducă din diferență după o greșeală în defensivă a constănțenilor, însă Florent Hasani a șutat puțin pe lângă poartă. După acel moment, nicio echipă nu a mai înregistrat vreo ocazie atât de importantă, iar partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea gazdelor.
În urma acestui rezultat, Farul urcă momentan pe locul secund în Superligă, până la meciul de mâine dintre U Craiova și CFR Cluj. De cealaltă parte, Rapid a ajuns la șase meciuri din șase posibile în play-off în care nu câștigă. De când s-au înjumătățit punctele, giuleștenii au strâns un singur punct, obținut în fața celor de la FCSB.
Pentru Farul, urmează o deplasare dificilă împotriva liderului FCSB, în timp ce Rapid dă peste Universitatea Craiova în Giulești în etapa următoare.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo