Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, tot mai aproape de titlu! Victorie cu Farul și încă o etapă aproape perfectă pentru roș-albaștri

Dani Morar

Actualizat 31/03/2024 la 22:57 GMT+3

FCSB este tot mai aproape de primul titlu după 9 ani. Roș-albaștrii au învins Farul cu 1-0, grație golului marcat de Adrian Șut și au 7 puncte avans față de Universitatea Craiova, distanța față de Rapid și CFR Cluj crescând și mai mult.

Farul - FCSB. Sursa: Cristi Preda (GSP.ro).

Credit imagine: Eurosport

FSCB a câștigat cu 1-0 pe terenul campioanei Farul și are două victorii din două posibile în play-off-ul SuperLigii. După o primă etapă perfectă, în care a câștigat, iar adversarele au pierdut, a urmat o nouă rundă asemănătoare pentru trupa lui Elias Charalambous. A fost primul meci oficial ca titular pentru Vlad Chiricheș, care a revenit pe teren după accidentarea din debutul sezonului.
Gazdele au început partida în forță și a irosit o ocazie bună de a marca după doar 3 minute. Dussaut a avut o incursiune în flancul stâng și i-a pasat în careu lui Cojocaru. Atacantul și-a făcut mingea spre interior și a tras la colțul lung, dar Târnovanu a respins în față.
FCSB a replicat după ceva mai bine de un sfert de oră. Florinel Coman a executat o corner și a trimis puternic la colțul scurt. Ngezana s-a înălțat peste apărarea adversă, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă.
După alte 7 minute, același Coman a executat un corner identic, iar roș-albaștrii puteau marca. Băluță a deviat mingea în mijlocul careului, dar Vlad Chiricheș a pus piciorul greșit, apărarea Farului îndepărtând pericolul.
În minutul 28, Eduard Radaslavescu a fost schimbat după ce nu a strălucit pe teren.
FCSB putea deschide scorul chiar înainte de pauză. Mai întâi, Alexandru Băluță a trimis cu exteriorul la colțul lung, dar portarul advers a respins, iar apoi Coman a centrat pentru Tavi Popescu, care a încercat o execuție spectaculoasă.
În minutul 62, FCSB a irosit o ocazie uriașă. Mingea a juns la Florinel Coman care l-a văzut demarcat pe Octavian Popescu, dar pasa l-a scos în unghi. Tavi a pătruns în careu și a tras puternic, dar Buzbuchi a intervenit cu piciorul.
În partea secundă, Ngezana a suferit o accidentare musculară și a fost schimbat cu Dawa.
O fază extrem de controversată a avut loc în minutul 71. Octavian Popescu a căzut chiar pe linia careului, mingea a intrat în careu, iar Florinel Coman a trimis-o în plasă cu un șut plasat. Chiar și așa, arbitrul întâlnirii a decis să oprească faza și să-i arate cartonașul galben lui Popescu pentru simulare.
FCSB a deschis până la urmă scorul, cu 8 minute înainte de final. Coman a bătut din nou la colțul scurt o lovitură de colț, iar Adrian Șut a reluat imparabil pentru 1-0.
Farul - FCSB s-a încheiat 0-0, iar roș-albaștrii au 7 puncte avans față de Universitatea Craiova și 10 peste Rapid și CFR Cluj.
Citește și:

Farul – FCSB: Echipele de start:

  • Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Larie, Gustavo Henrique, Dussaut - Cr. Ganea, Queiros, Grameni - R. Deaconu, L. Munteanu, I. Cojocaru
    Rezerve: Mușat, Boli, Kiki, Dănuleasa, Grosu, Nedelcu, Casap, Budescu, N. Popescu, Al. Stoica, Rivaldinho, Grygoryan
    Antrenor: Gică Hagi
  • FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Ad. Șut, Olaru - Radaslavescu, Al. Băluță, Fl. Coman
    Rezerve: M. Udrea, A. Vlad, Dawa, Haruț, Oct. Popescu, Miculescu, Pandele, Antwi, M. Toma, Alhassan, D. Popa
    Antrenor: Elias Charalambous
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo