Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Fierbe" Dinamo înaintea meciurilor cruciale pentru salvare. Vestiarul stă pe un "butoi de pulbere"

Maria Olteanu

Publicat 29/04/2024 la 18:11 GMT+3

Dinamo are o misiune extrem de complicată pe finalul sezonului, în acest moment echipa aflându-se pe loc direct retrogradabil cu două runde înainte de încheierea play-out-ului. Dincolo de asta, atmosfera nu este deloc bună, iar jucătorii par mai dezbinați ca niciodată.

Dinamo București. Sursă foto: Dinamo, Facebook

Credit imagine: facebook

Dinamo și FC Voluntari au remizat, scor 1-1, în prima partidă din etapa a 7-a a play-out-ului SuperLigii. "Câinii"se află pe loc direct retrogradabil cu două runde înainte de finalul actualei stagiuni și sunt în mare pericol să retrogradeze la finele acestui sezon, la doar un an distanță de când au promovat.
Oamenii din cadrul clubului, de la jucători și până la antrenor, par și ei resemnați, Zeljko Kopic spunând că ar fi aproape o minune ca echipa lui să se salveze acum, pe final.
În toată această perioadă, atmosfera este extrem de încinsă la formația din șoseaua Ștefan cel Mare. Jucătorii au început să îi ceară socoteală antrenorului înaintea jocului extrem de important de la finalul acestei săptămâni, cu Universitatea Cluj, care ar putea fi decisiv pentru soarta echipei. Românii și străinii din lotul roș-albilor sunt, de asemenea, în conflict.
Potrivit Prosport situația este extrem de încinsă în vestiarul lui Dinamo, după ce antrenorul croat se pare că ar fi fost luat în colimator de elevii săi pentru faptul că nu reușește să comunice eficient cu aceștia. Remiza cu Voluntari, de săptămâna trecută, ar fi fost picătura care a umplut paharul, după aceea reieșind mai multe contre în vestiarul "câinilor".
Conform sursei citate, jucătorii români i-au cerut explicații lui Kopic, nemulțumiți de rezultatele echipei, care pare acum mai aproape de retrogradare decât de salvare.
În cursul zilei de astăzi, Dinamo are un antrenament programat la Săftica, dar sursa citată mai sus scrie că jucătorii ar fi fost chemați mai devreme la baza de pregătire, pentru a exista o scurtă ședință, cu scopul de a detensiona atmosfera în săptămâna premergătoare partidei cu Universitatea Cluj.

ANTRENORUL LUI DINAMO, RESEMNAT ÎNAINTE DE FINALUL SEZONULUI? "AR FI UN MIRACOL SĂ NE SALVĂM"

"Suntem cu toții dezamăgiți. Singura noastră dorință în acest meci a fost să luăm cele 3 puncte. În prima repriză nu am jucat ce trebuie. Am pasat de prea multe ori în spate, nu am creat suficiente spații între linii. Nu ne-am mișcat suficient pe teren pentru a ne deplasa adversarii din zonele lor. Au fost răbdători. Au așteptat momentele oportune să facă tranziția.
Cu ceva efort, am reușit să marcăm primul gol. După aceea, cred că imediat, la un minut distanță am primit gol și ne-a fost dificil să gestionăm până la pauză. Am discutat despre tot ce s-a întâmplat. Iar apoi, în a doua repriză, cred că am jucat puțin mai bine. Am avut mai multe atacuri, am alergat mai mult, am creat spații.
Am reușit să ducem mingea în ultima treime a terenului în careu. Dar, într-un final, nu am reușit să mai marcăm. Și trebuie să spunem că Voluntari și-a creat 2-3 ocazii pe tranziție, când puteau marca.
În acest moment, ne aflăm într-o situație foarte dificilă. Am reușit să obținem doar un punct și înțeleg că toată lumea e nemulțumită și dezamăgită. Trebuie să demonstrăm pe teren, trebuie să jucăm. În teorie, nu este nimic terminat, dar nu mai depinde numai de noi.
A fost un meci crucial pentru noi, iar acum trebuie să vedem ce se întâmplă și în celelalte meciuri, iar apoi să jucăm aceste ultimele două meciuri. În ultimele meciuri am avut câteva momente bune, dar nu am fost la cel mai înalt nivel pe durata celor 90 de minute. Asta este unul dintre motivele pentru care ne aflăm în această situație.
Da, în acest moment, ar fi un miracol să ne salvăm. Mi se pare normal (n.r. supărarea fanilor). Ei iubesc acest club, îl susțin, sunt întotdeauna alături de echipă. Merg cu noi la toate meciurile din deplasare și e normal să fie dezamăgiți", a spus Kopic la conferința de presă de la finalul meciului cu Voluntari, citat de gsp.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo