Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gică Hagi, convins că FCSB merită tilul în SuperLigă! "Cea mai constantă și pragmatică echipă"

Dani Morar

Actualizat 28/04/2024 la 10:56 GMT+3

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a declarat, sâmbătă seara, că FCSB a fost cea mai constantă şi pragmatică formaţie în acest sezon şi merită titlul de campioană.

Gică Hagi și Elias Charalambous. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

FCSB a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (1-0), pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a şaptea a fazei play-off a Superligii.
"Felicitări celor de la FCSB. A fost cea mai constantă şi mai pragmatică echipă, e campioana României şi trebuie să o felicităm. Cred eu că merită titlul", a afirmat Hagi la postul Digisport, după înfrângerea suferită de Farul cu 2-1 în faţa formaţiei FCSB.
"Noi azi am încercat, am vrut, dar nu am prins o zi bună. Azi atât s-a putut, pentru că s-a vrut, s-a muncit, dar asta a fost. Eu am încercat să fac tot ce pot, dar FCSB e într-un moment pozitiv, joacă bine... noi trebuie să ne vedem acum de lupta noastră pentru a prinde Europa. Pentru că vom avea meciuri foarte grele în continuare", a mai spus Gheorghe Hagi.
''Roş-albaştrii'' aveau nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura matematic titlul, cu trei etape înainte de finalul sezonului, dar au obţinut victoria.
FCSB e neînvinsă în play-off, având cinci victorii şi două egaluri. Gruparea bucureşteană nu mai câştigase titlul din 2015, de atunci având şapte clasări pe locul secund şi una pe locul cinci.
Cât de departe va ajunge FCSB în următorul sezon de Champions League?
Sursa: Agerpres.
Citește și:

FCSB își cunoaște traseul din preliminariile Champions League

Echipa lui Elias Charalambous și-a adjudecat, astfel, biletele pentru următorul sezon de Champions League, unde va avea de trecut de 4 tururi pentru a ajunge în faza grupelor.
Roș-albaștrii se vor afla pe "ruta campioanelor", urmând a se duela cu echipe care și-au adjudecat titlul în alte ligi europene. În primul tur preliminar, FCSB va avea statutul de cap de serie, urmând a întâlni un adversar mai slab cotat.
Posibilii adversari ai celor de la FCSB în primul tur preliminar din Champions League:
  • FK Panevezys (Lituania)
  • Ordabasy (Kazahstan)
  • Vikingur (Islanda)
  • AC Virtus (San Marino)
  • campioana Andorrei (UE Santa Coloma, Inter Escaldes, FC Santa Coloma sau Atletic Escaldes
  • campioana Armeniei (Noah, Pyunik sau Ararat-Armenia)
  • campioana Moldoveni (Petrocub, Sheriff sau Zimbru)
Ulterior, dacă va ajunge în turul 2 preliminar din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, campioana României ar putea să rămână fără statutul de cap de serie. Printre posibilii adversari ai celor de la FCSB se numără Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Bodo/Glimt (Norvegia) și campioana Cehiei (Sparta sau Slavia Praga).
Echipa lui Elias Charalambous își va recăpăta statutul de cap de serie în turul 3 preliminar al Champions League, acolo unde ar putea da peste Flora Tallin (Estonia), HJK Helsinki (Finlanda) sau peste campioanele Ciprului (APOEL sau AEK Larnaca), Greciei (AEK Atena sau Panathinaikos) sau Poloniei (Jaggielonia, Slask sau Lech).
Apoi, dacă vor ajunge în play-off-ul competiției, printre echipele calificate din turul 3 preliminar, cei de la FCSB ar putea să dea și peste campioanele Turciei (Galatasaray sau Fenerbahce), Elveției (Young Boys Berna, Lugano sau Servette), Ucrainei (Șahtior, Dinamo Kiev sau Kryvbas) sau Serbiei (Steaua Roșie Belgrad sau Partizan).
Noua campioană a României își va afla adversarul din primul tur preliminar din Champions League pe 18 iunie, când este programată tragerea la sorți. Meciurile din această fază a competiției vor avea loc, în dublă manșă, pe 9/10 și 16/17 iulie.
Ulterior, turul secund este programat pe 23/24 și 30/31 iulie, duelurile din turul 3 se vor disputa pe 6/7 și 13/14 august, iar partidele din play-off vor avea loc pe 20/21 și 27/28 august, urmând ca pe 29 august să aibă loc tragerea la sorți a grupelor Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo