Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid - FCSB 4-0 | Giuleștenii iau viteză spre titlu și vin la 4 puncte de FCSB! Urmează o luptă infernală în play-off

Maria Olteanu

Actualizat 09/03/2024 la 22:00 GMT+2

Derby-ul care poate decide ocupantele primelor două poziții la finalul sezonului regulat, Rapid - FCSB, se va consuma în această seară, de la ora 20:00, pe Arena Națională, și va fi transmis în format LIVETEXT pe Eurosport.ro. Peste 48.000 de fani vor fi prezenți la această confruntare.

Rapid

Credit imagine: facebook

Rapid a gonit în drumul spre un succes magistral! Giuleștenii au deraiat liderul FCSB, în fața a peste 43.000 de fani, după un joc absolut senzațional făcut de formația lui Bergodi, care visează la titlu.
Va urma o luptă infernală în play-off, pentru campionat. Doar 4 puncte sunt acum între FCSB și Rapid, înaintea ultimelor 10 bătălii decisive.
UPDATE: Fluier final! Rapid câștigă cu 4-0 meciul cu FCSB!
UPDATE: GOOOOL Rapid! Ce meci face trupa lui Bergodi! Rrahmani semnează dubla, iar Rapid conduce cu 4-0 în meciul cu FCSB. Mai sunt 7 minute din timpul regulamentar și nimic nu se mai poate întâmpla
UPDATE: 43.283 de spectatori asistă la acest meci
UPDATE: GOOOOL Rapid! Krasniqi reușește un gol superb, direct la colțul lung, o execuție care o duce pe Rapid la 3-0, cu 15 minute înainte de final. Victoria giuleștenilor pare că nu mai poate fi oprită de FCSB
UPDATE: GOOOOL Rapid! Trupa lui Bergodi este dezlănțuită pe Arena Națională! Rrahmani majorează ecartul giuleștenilor, care profită de greșeala lui Lixandru și duce scorul la 2-0 în minutul 53.
UPDATE: Alex Băluță marchează în minutul 49, dar se ridică fanionul de la margine
UPDATE: Începe repriza a doua a partidei Rapid - FCSB
UPDATE: Pauză pe Arena Națională! Este 1-0 pentru Rapid după primele 45 de minute de joc
UPDATE: Sunt arătate de la margine 4 minute de prelungire pentru prima parte a acestui joc
UPDATE: Ovidiu Hațegan dictează penalty pentru FCSB, dar se arată offside de la margine și meciul poate continua. Este minutul 44
UPDATE: Florinel Coman încearcă să restabilească egalitatea, dar scorul rămâne 1-0 în favoarea Rapidului.
UPDATE: GOOOOL Rapid! Iacob deschide scorul în minutul 33, după o lovitură de cap executată perfect.
UPDATE: Hațegan decide să nu dicteze penalty, iar jocul poate continua pe Arena Națională. Este 0-0 după jumătate de oră de meci
UPDATE: În minutul 29, Ovidiu Hațegan este chemat la margine pentru a revedea faza în care giuleștenii au solicitat penalty
UPDATE: Fază încinsă în careul lui Târnovanu, în minutul 26. Dawa îi aplică un cot lui Rrahmani, iar meciul este întrerupt pentru ca jucătorul Rapidului să primească îngirijiri medicale.
UPDATE: Krasniqi are o ocazie uriașă în minutul 13, dar mingea trece cu viteză pe lângă poartă. Rămâne 0-0.
UPDATE: Au trecut primele 10 minute din meci. Start echilibrat pe Arena Națională
UPDATE: Începe meciul dintre Rapid și FCSB! Atmosferă de vis la București, tot stadionul cântă pentru cele două echipe. Giuleștenii au început cu un show pirotehnic, cei de la FCSB cu o scenografie.
UPDATE: Înaintea acestui meci, Marius Șumudică a venit cu un pronostic: "Mi-am dorit foarte mult să revin acasă, sper să văd un spectacol frumos.
(n.r. Este sold-out stadionul!) Asta înseamnă Rapid! Îmi doresc să câștige Rapid, dar nu știu ce se va întâmpla. Dacă cei de la FCSB vor câștiga, cred că iau o opțiune serioasă în câștigarea campionatului. Presiunea e pe cei de la FCSB.
Play-off-ul e un alt campionat, eu știu foarte bine ce înseamnă de când am fost cu Astra", a spus antrenorul, citat de DigiSport.
UPDATE: Tensiunea este la cote maxime înaintea meciului care va începe la ora 20:00. La porțile Arenei Naționale, fanii sunt extrem de nervoși pentru că nu pot intra în arenă, iar cozile se întind pe zeci de metri.
UPDATE: Mai puțin de jumătate de oră până la startul derby-ului Rapid - FCSB. 50.000 de fani sunt așteptați pe Arena Națională
UPDATE: Echipele de start în meciul Rapid - FCSB
  • Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, Iacob, Bădescu - Oaidă, Hromada - Krasniqi, Papeau, Hasani - Rrahmani
  • Rezerve: Drăghia, Cristea, Grigore, Borza, Albu, Djokovic, Cîrjan, Bamgboye, Onea, Petrila, Burmaz, El Sawy
  • Antrenor: Cristiano Bergodi
  • FCSB: Târnovanu - Crețu, Dawa, Ov. Popescu, Radunovic - Șut, Olaru, Lixandru - Fl. Coman, Băluță, Oct. Popescu
  • Rezerve: Vlad, Panțîru, Miculescu, Pandele, Luis Phelipe, Antwi, Chiricheș, Toma, Laszlo, Manolache, Alhassan, Popa
  • Antrenor: Elias Charalambous
UPDATE: Este agitație mare pe străzile din București la această oră. Potrivit AS.ro, galeria FCSB-ului este în drum spre Arena Națională. Pe Bulevardul Basarabia, fanii roș-albaștri s-au auzit în timp ce scandau, printre altele, "Suntem noi, Steaua suntem noi", "Iubirea roş-albastră ce creşte în mine / Mă ţine lângă Steaua la rău şi la bine".
UPDATE: Cinci jucători vor fi urmăriți de scouteri din străinătate la duelul Rapid - FCSB, care va avea loc în această seară. Potrivit Prosport, cei care vor fi atent monitorizați la derby-ul rundei cu numărul 30 sunt toți de la FCSB: Joyskim Dawa, Adrian Șut, Mihai Lixandru, Darius Olaru și Florinel Coman
Știrea inițială
Sezonul regulat din Superliga se apropie de final. Vineri seara au avut loc primele partide din etapa cu numărul 30, dar și cele mai importante.
Înaintea celor cinci confruntări configurația play-off-ului nu era definitivată, cinci echipe având șanse matematice de a ocupa unul dintre ultimele două locuri rămase disponibile.
Farul și Sepsi au ocupat ultimele două poziții rămase libere, după un final nebun, mai ales în jocul Petrolul - Sepsi, în care covăsnenii au câștigat dramatic, cu un gol care a venit în prelungiri.
CFR Cluj a câștigat 1-0 cu Hermannstadt și a urcat provizoriu peste Rapid, cu un punct, cel puțin până la meciul dintre giuleșteni și FCSB. Rapid - FCSB este fără doar și poate capul de afiș al ultimei runde din sezonul regulat.
Vicecampioana nu mai poate pierde prima poziție, dar un succes ar distanța-o în fruntea clasamentului față de urmăritoare. Rapid a coborât, cel puțin pentru moment, pe locul al treilea, și are nevoie de cel puțin un punct pentru a trece din nou peste CFR Cluj și a termina pe poziția secundă acest sezon regulat.
Meciul extrem de interesant din runda cu numărul 30, care se va juca în fața unui stadion plin, pe cea mai mare arenă din țară, va fi transmis în format LIVETEXT pe Eurosport.ro, începând cu ora 20:00.

Rapid - FCSB, LIVETEXT pe Eurosport.ro de la ora 20:00

Dincolo de cele cinci partide extrem de importante care s-au jucat vineri, pentru a stabili exact configurația play-off-ului, cel mai tare meci al etapei 30 este întâlnirea dintre Rapid și FCSB.
Jocul va avea loc pe cel mai mare stadion al țării, iar fanii celor două formații vor umple arena, organizatorii anunțând că această confruntare se va juca cu casa închisă. Oficialii Rapidului au anunțat în această după-amiază că la meci vor fi prezenți peste 48.000 de fani, bifându-se astfel audiența record a acestui sezon.
Atmosfera este extraordinară în ambele tabere, iar Rapidul vrea să câștige, cu atât mai mult cu cât patronul Șucu a promis și prime jucătorilor lui Cristiano Bergodi.
"Le-am transmis băieților că vreau să câștige și să ne ia banii. Să nu ne lase cu bani în club! Că și așa sunt unii care zic că promitem prime mari pentru că știm că nu vom câștiga și nu le vom plăti.
Dar uite că s-a întâmplat în tur să le plătim. Și am fost foarte fericiți. Iar acum am fi cu atât mai fericiți să dăm primele băieților", a spus Șucu, citat de GSP.ro.
La meciul tur, cu FCSB gazdă, care a avut loc tot pe Arena Națională, Rapid s-a impus cu scorul 2-1, în fața a 40.563 de spectatori, actualul record de audiență din Superliga.

Cum au prefațat Bergodi și Charalambous derby-ul Rapid - FCSB

Cristiano Bergodi a prefațat partida, care este așteptată să stabilească un nou record de audiență în actuala stagiune a campionatului. Antrenorul italian a vorbit despre atmosfera în care se va juca derby-ul și despre presiunea pe care o vor resimți jucătorii săi.
În plus, tehnicianul a analizat loturile celor două echipe, amintind rezultatele pe care le-au obținut în acest sezon, și a evidențiat prestațiile bune pe care le-au avut, în 2024, fotbaliștii de la Rapid, atât cei din primul 11, cât și cei care au fost introduși pe teren pe parcurs.
Nu în ultimul rând, Bergodi a comentat și lupta pentru titlu, spunând că meciul de mâine seară ar putea să fie decisiv, în ciuda faptului că mai sunt 10 etape de disputat, în play-off.
"Este un meci foarte important, împotriva echipei de pe primul loc. Sunt o echipă foarte bună care, pe măsură ce au trecut meciurile, a devenit din ce în ce mai pragmatică. Va fi un meci de 'care pe care' pentru că noi trebuie să obținem cele trei puncte. Trebuie să jucăm cu un spirit ofensiv pentru a câștiga meciul și, în același timp, va trebui să fim foarte echilibrați pe faza defensivă.
Va fi o atmosferă extraordinară. Mă bucur că vor fi prezenți mulți suporteri de ai noștri. Putem spune că vor scrie istorie, având în vedere că un stadion precum Arena Națională va fi arhiplin. Va fi spectacol.
Este clar, există presiune pe noi. Trebuie să reducem diferența de puncte față de primul loc. Este firesc ca presiunea să fie pe noi pentru ca este obligatoriu să câștigăm acest meci. Câștigarea acestui meci ne-ar oferi mai multă încredere.
Am făcut meciuri bune în 2024, meciuri la care au contribuit și jucătorii de pe bancă. Au intrat în meci și au făcut diferența. Am ales întotdeauna un prim 11 competitiv, iar cei care au intrat de pe bancă și-au adus contribuția la joc. Consider că avem un lot important.
Cred că acest meci nu este decisiv, indiferent de rezultat. Urmează zece partide, unde vor fi puse în joc 30 de puncte. Cred că sunt multe puncte pentru a lupta până la finalul competiției. Este, însă, un meci foarte important pentru imaginea fotbalului românesc.
Trebuie să fie un meci spectaculos, având în vedere că va fi un duel al primelor două clasate, pe un stadion plin de suporteri. Sper că vom face un meci spectaculos. Jucătorii trebuie să se gândească la importanța acestei victorii, cred că se poate juca titlul", a declarat antrenorul italian.
La rândul lui, Elias Charalambous a declarat la conferința de presă: "Vom avea un nou meci dificil, ca de fiecare dată. Nu este cu nimic diferit faţă de alte dăţi. Suntem concentraţi pe câştigarea acestei partide. Cele trei puncte ar putea fi foarte importante pentru viitor. Nu este o finală, este un meci ca oricare altul înaintea sfârşitului competiţiei.
Da, este ultimul meci din sezonul regulat, dar indiferent de rezultat nu se va decide acum campioana. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun în acest meci şi să nu fim concentraţi pe alte aspecte".
Cine va câștiga titlul în SuperLigă în sezonul 2023/24?

Echipele probabile pentru duelul dintre Rapid - FCSB:

  • Rapid: Aioani – Braun, Săpunaru, Iacob, Bădescu – Djokovic, Albu, Papeau – Krasniki, Rrahmani, Burmaz.
  • Antrenor Cristiano Bergodi
  • FCSB: Târnovanu – Crețu, Ov. Popescu, Dawa, Radunovic – Olaru, Șut, Lixandru – Oct. Popescu, Băluță, Coman.
  • Antrenor Elias Charalambous
Clasament play-off, SuperLigă, înainte de Rapid - FCSB
  • 1. FCSB - 64 de puncte (29 de meciuri)
  • 2. CFR Cluj - 53 de puncte
  • 3. Rapid - 52 de puncte (29 de meciuri)
  • 4. Universitatea Craiova - 46 de puncte (29 de meciuri)
  • 5. Farul - 43 de puncte
  • 6. Sepsi - 43 de puncte
Clasament play-off după înjumătățire, înainte de Rapid - FCSB:
  • 1. FCSB - 32-34 de puncte puncte *
  • 2. CFR Cluj - 27 de puncte
  • 3. Rapid - 26-28 de puncte *
  • 4. Universitatea Craiova - 23-25 de puncte *
  • 5. Farul - 22 de puncte
  • 6. Sepsi - 22 de puncte
* - punctajul poate varia în funcție de rezultatele din ultimele meciuri, la fel și ordinea echipelor aflate acum pe locurile 2-3
Program Etapa 1 play-off: 16 martie
  • FCSB - Sepsi
  • CFR Cluj / Rapid - Farul
  • Rapid / CFR Cluj - Universitatea Craiova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo