Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ovidiu Burcă a dezvăluit motivele pentru care a ales să plece de la Dinamo! "E o dovadă de bărbăție"

Bianca Dumitru

Publicat 29/11/2023 la 15:07 GMT+2

Dinamo a rămas fără antrenor principal, după ce Ovidiu Burcă a decis marți să demisioneze. Tehnicianul a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre motivele pentru care a plecat de la echipă și despre așteptările pe care le avea.

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a rămas fără antrenor principal, după ce Ovidiu Burcă a decis în cursul zilei de marți să demisioneze. Echipa avea rezultate tot mai rele, vestiarul era dezbinat, iar fanii nu mai aveau răbdare.
Astfel, tehnicianul a decis să nu mai continue la cârma bucureștenilor, care acum caută un nou antrenor, care să pregătească echipa în perioada următoare și să o redreseze.
Astăzi, Ovidiu Burcă a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre despărțirea de clubul din Ștefan cel Mare. Antrenorul a dezvăluit de ce a ales să-și dea demisia și ce așteptări avea de la jucătorii lui Dinamo.
"Nu a fost o demisie. A fost un acord de ambele părți. De ce am făcut-o? Anul trecut, când eram în Liga 2, am cerut 6 săptămâni. Anul ăsta am cerut 6 luni. Din păcate, lucrurile nu au stat așa cum ne-am așteptat. Știam că va fi greu, dar nu atât de dificil.
Am ajuns într-un punct în care pierdusem din credibilitate în fața conducerii. Poate și pentru ei a fost o ușurare că am făcut eu un pas și am mers să stau de vorbă cu ei. Simțeam că pierdusem încrederea conducerii, e și normal.
Pe de altă parte, am avut foarte multe așteptări de la meciul ăsta cu Steaua. Mă așteptam ca echipa să arate altfel. Nu mă refer din punct de vedere al rezultatului, dar am văzut jucători temători, blocați mental.
Când vezi că lucrurile nu sunt așa cum îți dorești, cred că e o dovadă de bărbăție, de putere, să poți să pui stop și să lași lucrurile așa cum sunt. Uneori, stăm prea mult în niște situații în care credeam că le-am putut schimba, dar cu cât facem mai mult efort, cu atât pare că situația se afundă și mai tare.
Mă simțeam într-un astfel de moment în care, indiferent ce încercam, nu reușeam să câștigăm. Poate plecarea mea va debloca situația", a declarat Ovidiu Burcă.
Citește și:

COSTEL GÂLCĂ, PROPUS SĂ DEVINĂ ANTRENORUL LUI DINAMO

Primul nume vehiculat să o preia pe Dinamo a fost cel al lui Liviu Ciobotariu, dar acum, potrivit GSP, pe masa oficialilor din Ștefan cel Mare a apărut un alt nume surpriză: Costel Gâlcă.
Tehnicianul, ultimul antrenor care a luat titlul cu FCSB, este liber de contract, după ce a fost demis în urmă cu câteva zile de formația poloneză Radomiak Radom. Românul câștigase doar două din ultimele 12 partide oficiale, iar această serie negativă i-a obligat pe șefii clubului să ia măsuri și rupă înțelegerea cu acesta.
Gâlcă a reușit să salveze echipa de la retrogradare în sezonul trecut, dar acum Radomiak a decis să renunțe la el, așa că acum este pregătit pentru o nouă provocare.
Potrivit sursei citate, Costel Gâlcă a fost propus la Dinamo, urmând ca acționarii să ia o decizie în privința lui în perioada următoare. Rămâne de văzut dacă această mutare se va concretiza, în contextul în care antrenorul are un trecut roș-albastru, chiar la rivala lui Dinamo.
"M-aș întoarce acasă în cazul unui proiect interesant. Aș vrea să revin în România. Au fost discuții în trecut, dar nu s-au materializat", spunea Gâlcă, în urmă cu ceva timp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo