Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pițurcă, avertisment pentru Florinel Coman înainte de transferul în Qatar! "Românii nu prea joacă"

Bianca Dumitru

Publicat 30/04/2024 la 10:43 GMT+3

FCSB a devenit în weekend campioană a României din punct de vedere matematic, după ce a câștigat cu scorul de 2-1 meciul cu Farul Constanța, contând pentru a șaptea etapă a play-off-ului SuperLigii. Roș-albaștrii ar urma să se despartă în vară de golgheterul echipei, Florinel Coman, al cărui transfer în Qatar a fost comentat de Victor Pițurcă.

Florinel Coman

Credit imagine: Getty Images

FCSB a cucerit matematic, în weekend, titlul de campioană a României, după ce a câștigat, scor 2-1, duelul cu Farul Constanța din cea de-a șaptea etapă a SuperLigii.
Roș-albaștrii au început deja pregătirile pentru următoarea stagiune, anunțând care sunt câteva dintre transferurile dorite, dar și primele puse la bătaie de conducere pentru calificarea în grupele unei cupe europene.
Echipa lui Elias Charalambous ar urma să rămână, însă, din vară, fără golgheterul Florinel Coman, care este aproape de a semna cu cei de la Al Duhail. Reprezentanții clubului din Qatar sunt așteptați joi în România pentru a realiza transferul, urmând să plătească 5 milioane de euro pentru unul dintre cei mai în formă fotbaliști de la FCSB.
Posibila mutare a lui Coman a fost comentată recent de Victor Pițurcă. Fostul selecționer a vorbit despre cât de corectă este decizia luată de golgheterul SuperLigii, iar concluzia sa este una dură.
Deși crede că este momentul pentru un transfer al lui Florinel în străinătate, Pițurcă nu consideră că Qatarul este cea mai bună variantă, atrăgând atenția asupra faptului că fotbalul de acolo este mai slab decât cel din Arabia Saudită.
Citește și:

Avertisment pentru Florinel Coman

"Atenție, Qatarul, față de Arabia Saudită, e mai slab din punct de vedere fotbalistic. Jucătorii care au plecat în țările arabe n-au prea jucat, se întorc aici. E dificil, e greu, la noi se vorbește de cămile în țările astea, nu, acolo sunt bani.
Jucătorii străini care merg în aceste campionate sunt jucători foarte buni, peste nivelul jucătorilor noștri. O să-l vedem pe Coman ce randament va da acolo și dacă nu se va întoarce... Uitați, Alibec, jucător titular al echipei naționale, se întoarce. O echipă ca Al Saad, nu-l cumpără, nu-l ia.
Nu, nu mi se pare ciudată deloc (n.r. alegerea lui Coman), e normal să plece la mai bine. Dacă nu pleacă acum, când să mai plece, are 26 de ani. Coman, cum a fost el înzestrat ca fotbalist, el trebuia să facă pasul acum doi-trei ani de zile. Din diferite motive nu s-a întâmplat asta, e bine pentru el că, pe ultima sută de metri, prinde acest tren.
Trebuie să fim realiști, Coman joacă în campionatul nostru bine, marchează în campionatul nostru, dar când joacă la națională, e cam invizibil. Nu s-a impus, nu știu dacă are unu, două, trei meciuri reușite la națională", a declarat Victor Pițurcă, potrivit AS.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo