Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo. Când se judecă cazul + Cea mai mare problemă a lui Luca Mihai

Maria Olteanu

Publicat 08/05/2024 la 21:19 GMT+3

Luca Mihai, fotbalistul celor de la Poli Iași, a suferit o accidentare teribilă în partida de campionat de la București, cu Dinamo, după un fault extrem de dur pe care i l-a aplicat Josue Homawoo. Moldovenii cer ca jucătorul alb-roșilor să fie suspendat, iar cazul se va judeca săptămâna viitoare de către Comisia de Disciplină.

Luca Mihai

Credit imagine: Eurosport

În minutul 28 al partidei dintre Dinamo și Poli Iași, jucată la mijlocul lunii aprilie la București, Josue Homawoo a avut o intrare dură asupra lui Luca Mihai. Fotbalistul de la Dinamo l-a lovit în ceafă pe mijlocașul de 21 de ani al ieșenilor, iar acesta s-a prăbușit inconștient pe gazon.
După aproximativ 6 minute în care i s-a acordat primul ajutor pe gazon, fotbalistul a fost luat cu targa și urcat în salvare, având o mască de oxigen pe față. Mihai a fost transportat la spital, iar primul verdict al medicilor a fost cât se poate de dur, jucătorul moldovenilor fiind diagnosticat cu multiple fracturi craniene de gradul 1 în zona urechii, timpan spart și stare de amnezie.
După o aproape o săptămână de spitalizare, în care a fost atent monitorizat, jucătorul ieșenilor a fost externat, însă starea sa de sănătate este în continuare una incertă, rămânând cu mai multe sechele în urma acelei intrări.
Acum, conducerea celor de la Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo, care i-a provocat o accidentare teribilă fotbalistului moldovenilor.
Cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, care a anunțat că va judeca cele întâmplate și că se va pronunța pe data de 15 mai.
"ACSM Politehnica Iași vs. Homawoo Josue Francis (SC Dinamo 1948 SA) – Sesizarea privind abaterea disciplinară săvârșită de către Homawoo Josue Francis în minutul 29 al meciului dintre Dinamo și Poli Iași, din data de 14.04.2024. Termen 15.05.2024", se arată în mesajul transmis de Comisia de Disciplină.

Care este cea mai mare problemă cu care a rămas Luca Mihai

Luca Mihai a fost inițial internat timp de 6 zile la spitalul Elias, iar mai apoi, după ce a fost externat, a fost internat din nou la spitalul Bagdasar Arseni, pentru 3 zile.
Chiar dacă starea sa s-a îmbunătățit mult de atunci, jucătorul încă mai are câteva probleme, cele mai mari fiind de vedere, după cum a anunțat tatăl său.
"Luca a dormit aproape trei zile încontinuu. Din fericire, pentru refacerea lui nu este nevoie de bisturiu.
Ăsta este cel mai important lucru. Are fracturi interne în zona capului și a urechii drepte. În momentul de față are deficiență de vedere la ochiul drept, deficiență de auz.
Luca face în continuare investigații amănunțite. Concluziile sunt bune, că se va face bine și fără intervenții chirurgicale. Cea mai mare problemă este că nu vede bine cu ochiul drept", a spus tatăl lui Luca Mihai, citat de Fanatik.
Luca Mihai a ajuns pentru prima oară în fotbalul românesc la startul acestui sezon, când CFR Cluj îl aducea de la SPAL, liber de contract. Mijlocașul de 20 de ani a evoluat în 7 partide pentru "feroviari", iar în ianuarie a fost împrumutat la Iași, unde a bifat deja 10 apariții, până la accidentare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo