Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacție din partea lui Dinamo, după ce Jandarmeria le-a interzis suporterilor "câinilor" coregrafia la meciul cu Rapid

Romeo Ene

Publicat 02/09/2023 la 14:10 GMT+3

Rapid a învins-o categoric pe Dinamo, scor 4-0, în etapa cu numărul 8 din Superligă, dar startul partidei a fost cu probleme pentru suporterii dinamoviști, care au decis să nu mai intre la meci, ca o formă de protest. Concret, Jandarmeria nu le-a permis dinamoviștilor să afișeze coregrafia pe care o aveau pregătită.

Coregrafia lui Dinamo, interzisă la meciul cu Rapid, sursa: facebook Different Mentality

Credit imagine: facebook

Fanii lui Dinamo au plecat și au lăsat gol sectorul pe care îl aveau alocat la meciul cu Rapid, în semn de protest. Jandarmeria nu le-a permis accesul suporterilor dinamoviști cu o coregrafie ce avea mesajul: "Atrageți permanent al 26-lea element". Acest mesaj are în opinia celor care l-au interzis tentă rasistă, astfel SUD Dinamo și PCH au decis să părăsească stadionul. Inițial, motivul invocat a fost dimensiunea coregrafiei, ce ar fi putut pune în pericol siguranța spectatorilor.
Clubul Dinamo a emis astăzi un comunicat oficial în care solicită Jandarmeriei Române și autorităților competente relevante pentru organizarea de meci explicații în legătură cu interzicerea coregrafiei dinamoviste.
"În urma incidentului nefericit cu privire la suporterii clubului nostru de la meciul împotriva rivalilor FC Rapid 1923, organizația Dinamo 1948 București solicită în mod oficial Jandarmeriei Române și autorităților competente relevante pentru organizarea de meci, următoarele clarificări:
1) Definirea în detaliu a următoarei precizări din Comunicatul Direcției Generale de Jandarmi ai Municipiului București: "coregrafie de mari dimensiuni". De asemenea, clubul solicită o explicație susținută din punct de vedere legislativ în acest sens, cu privire la regulile pe baza cărora se judecă dimensiunile coregrafiilor de Peluză.
2) Clubul solicită exemple de cazuri din trecut unde autoritățile refuză accesul unei grupări cu o coregrafie din cauza "dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranța spectatorilor". Pentru a nu fi perceput drept un abuz, considerăm că trebuie să existe niște precedente bine stabilite în acest sens. De asemenea, dorim o explicație cu privire la posibilele pericole la care ar fi expuși spectatorii în urma întinderii unei pânze "supradimensionate" în sectorul dinamovist al stadionului.
3) Clubul solicită o clarificare exactă cu privire la pasajul: "mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice". Stewarzii din efectivul de stadion au datoria de a interzice și confisca accesul cu materiale pirotehnice pe stadion. Această "folosire concomitentă" ar fi fost posibilă, am putea spune prin cursul logic al gândirii, printr-un control defectuos efectuat de către stewarzi. Dorim clarificări pentru care acest argument este imputat în Comunicat drept o vină generală a clubului OASPETE, care prin regulament este neresponsabil de aceste aspecte care țin de siguranța pe stadion, ba din contră, ele fiind sub aria de responsabilități a firmei de stewarzi care colaborează cu clubul ORGANIZATOR.
4) Clubul solicită un raport elaborat, prin care autoritatea/autoritățile care s-au opus prezentării coregrafiei pe stadion (inclusiv, dacă este cazul, clubul organizator și/sau observatorii LPF) oferă argumente reale și cu o bază puternică legislativă sau regulamentară în spate, pe fundamentul cărora s-a decis interzicerea accesului cu pânza de coregrafie.
5) Clubul solicită un punct de vedere referitor la coregrafiile atașate acestui Comunicat și motivele pentru care acestea au fost aprobate pentru uz în Giulești, iar cea dinamovistă nu, având în vedere dimensiunile acestora, care pot fi, la rândul lor considerate "mari". Considerăm că este imperios să fie clarificate aceste diferențe de tratament între coregrafii, care fiind neargumentate devin, pe bună dreptate, percepute drept abuzive", menționează comunicatul postat de Dinamo București.
CITEȘTE ȘI:
Galeria lui Dinamo a afișat aseară coregrafia pe stadionul din Ștefan cel Mare, coregrafie ce conținea un contra-mesaj la cea afișată de giuleșteni.
Eșecul de aseară a fost cel mai drastic suferit de Dinamo în fața Rapidului în ultimii 23 de ani. În aprilie 2000, "câinii" pierdeau tot cu 0-4 în Giulești. În urma rezultatului de aseară, echipa lui Ovidiu Burcă rămâne momentan pe locul 10 în clasament, cu 8 puncte, iar după pauza competițională dedicată echipelor naționale va primi vizita celor de la U Craiova 1948. De partea cealaltă, Rapid a ajuns la 3 victorii la rând și a urcat momentan pe locul doi, cu 14 puncte, la fel ca și Universitatea Craiova, dar cu un golaveraj superior (oltenii au un meci în minus).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo