Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Străinii au adunat un număr impresionant de minute în primele 15 etape din SuperLigă! Cine a jucat cel mai mult

Bianca Dumitru

Publicat 07/11/2023 la 13:03 GMT+2

SuperLiga a ajuns la finalul celor 15 etape din turul sezonului regulat. În primele 15 partide din campionatul României, fotbaliștii străini au adunat un număr impresionant de minute jucate, croații și brazilienii fiind pe primele locuri în această privință.

CFR Cluj (Muhar, Camora, Otele, Cvek)

Credit imagine: Getty Images

Aseară s-a încheiat turul sezonului regulat din SuperLigă, fiind astfel un moment potrivit pentru a face diferite analize cu privire la ceea ce s-a întâmplat în prima parte a stagiunii.
În ceea ce-i privește pe jucătorii străini din campionatul României, aceștia au adunat un număr impresionant de minute în primele 15 etape ale sezonului. Conform statisticienilor, în SuperLigă se află fotbaliști de 60 de naționalități difeite (inclusiv română), cei mai mulți străini fiind din Croația (17), Brazilia (16), Franța (14) și Portugalia (13).
În topul jucătorilor străini cu cele mai multe minute jucate, lideri sunt croații, fotbaliști ca Anton Kresic, Karlo Muhar, Adnan Aganovic sau Marko Stolnik acumulând 12.146 de minute. Pe locul 2 se află brazilienii, care au jucat 8.485 de minute, iar podiumul este completat de francezi, cu 7.682 de minute în care jucători ca Gabriel Mutombo, Quentin Bena, Jayson Papeau, Josue Homawoo sau Lyes Houri s-au aflat pe teren.
În top 10 naționalități ai căror fotbaliști au prins cele mai multe minute în primele 15 etape ale SuperLigii, se mai remarcă slovacii, care deși au doar 5 reprezentanți, au adunat peste 4.600 de minute, mai mult decât Moldova sau Italia, care au câte 8 jucători în campionat.
În total, în top 10 naționalități ai căror fotbaliști au jucat cel mai mult în prima parte a acestei stagiuni sunt 100 de jucători, care au adunat 59.266 de minute pe teren.
Top 10 naționalități ai căror fotbaliști au jucat cel mai mult în SuperLigă în primele 15 etape
Fotbaliștii români sunt în număr de 278 la echipele din SuperLigă, ei adunând în turul sezonului regulat un total de 134.625 de minute petrecute pe teren.
Citește și:

EI SUNT CEI MAI VALOROȘI FOTBALIȘTI STRĂINI CARE JOACĂ ÎN SUPERLIGĂ

După ultimele actualizări ale cotelor de piață, în topul celor mai valoroși 10 fotbaliști din SuperLigă este doar un străin, atacantul italian al celor de la FCSB, Andrea Compagno, care se află pe locul 8, cotat la 2,5 milioane de euro.
Acesta este, însă, liderul clasamentului celor mai scumpi jucători străini din campionatul României, italianul fiind urmat pe podium de Karlo Muhar și Ernal Krasniqi, legitimați la CFR Cluj.
În topul celor mai valoroși străini din prima ligă sunt, în total, 3 jucători de la CFR Cluj, doi de la FCSB și câte unul de la Farul, FC Voluntari, Sepsi, FC U Craiova și Petrolul Ploiești.
Comparativ cu sezonul trecut, numărul străinilor în topul celor mai valoroși 10 jucători din SuperLigă a scăzut. În primăvară, în această ierarhie erau doi, pe lângă italianul Compagno regăsindu-se și ghanezul Nana Boateng, transferat între timp în China.
TOP 10 cei mai valoroși străini din Superligă
AICI puteți citi o analiză amplă marca Eurosport despre cât de mult mizează echipele din SuperLigă pe fotbaliști străini și care este situația în cele mai tari 5 campionate din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo