Mandatul lui Louis van Gaal pe banca tehnică a naționalei Olandei se va încheia după turneul final al Cupei Mondiale programat la sfârșitul acestui an. Potrivit presei internaționale, înlocuitorul selecționerului va fi Ronald Koeman, cel care a pregătit echipa batavă în perioada 2018-2020.
Koeman a renunțat la postul de antrenor al Olandei în urmă cu aproximativ doi ani pentru a semna cu Barcelona, echipă care l-a demis după un an și două luni.
Tehnicianul în vârstă de 59 de ani este, în prezent, liber de contract, iar potrivit publicației De Telegraaf, Federația Olandeză de Fotbal va semna un acord cu el pentru a prelua echipa chiar și înainte de 2023, în cazul în care boala lui Van Gaal se va agrava.
Bundesliga
Muller a dezvăluit trei momente în care a fost aproape de a părăsi Bayern! Ce ofertă a primit
14/05/2022 LA 13:18
În primul său mandat ca selecționer al Olandei, Ronald Koeman a înregistrat un bilanț pozitiv, format din 11 victorii, 5 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri. Antrenorul și-a condus naționala până în finala Ligii Națiunilor, unde olandezii au pierdut în fața Portugaliei.
Citește și:

Louis van Gaal a dezvăluit că suferă de cancer

Selecționerul echipei de fotbal a Olandei, Louis van Gaal, a declarat, duminică seară, într-un interviu televizat că suferă din 2020 de un cancer de prostată, care nu-l va împiedica însă să meargă în Qatar la Cupa Mondială, ce va avea loc în perioada 21 noiembrie-18 decembrie.
"Jucătorii mei nu au știut acest lucru", a declarat van Gaal, în vârstă de 70 de ani, pentru postul de televiziune RTL, precizând că a fost supus deja la 25 de ședințe de radioterapie, în special seara sau noaptea în timpul stagiilor de pregătire ale echipei olandeze, repartizată în Grupa A la Cupa Mondială alături de Qatar, Senegal și Ecuador.
"Jucătorii cred că eu sunt într-o stare bună de sănătate, dar nu sunt", a adăugat tehnicianul, precizând că diagnosticul de cancer a fost pus în 2020 și tratamentul a început în 2021.
În ultimele patru ferestre internaționale, van Gaal a explicat că mergea seara la spital, prin "ușa din spate", pentru a primi tratamentul pe care l-a calificat "preferențial".
"Familia și prietenii erau la curent, dar nu și jucătorii. Nu se spun astfel de lucruri persoanelor cu care muncești, pentru că poate influența", a explicat el. "Și acest lucru face parte din viața mea", a adăugat tehnicianul, invitat în platoul unui post de televiziune cu ocazia lansării unui film despre viața sa, intitulat Louis.
"Am trecut prin multe momente dificile în viața mea, de boală și de moarte. Probabil am devenit mai bogat în calitate de persoană din cauza acestor experiențe", a adăugat antrenorul care se află la al treilea său mandat la cârma Olandei (după 2000-2001 și 2012-2014).
Liga
Xavi a reacționat după criticile aduse de Ronald Koeman! "Am crezut că am găsit cheia succesului"
30/04/2022 LA 15:13
Fotbal
Ronald Koeman, ironic la adresa Barcelonei lui Xavi: "Când am plecat eu alta era situația!"
28/04/2022 LA 18:52