Atacantul portughez, în vârstă de 37 ani, merge la turneul final și se va alătura astfel unui grup select de jucători care au evoluat la cinci turnee mondiale din care fac parte germanul Lothar Matthaeus, mexicanii Rafa Marquez şi Antonio Carbajal şi italianul Gianluigi Buffon. Argentinianul Lionel Messi se pregăteşte şi el să participe la a cincea Cupă Mondială, după ce Argentina şi-a asigurat calificarea la competiţia din Qatar.
Cristiano Ronaldo are amintiri frumoase legate de stadionul Dragao din Porto, iar victoria de marţi împotriva macedonenilor va figura cu siguranţă pe această listă.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM O ORĂ
El marcat primul său gol pentru Portugalia chiar pe această arenă, în partida de deschidere a Campionatului European din 2004, împotriva Greciei.
Cinci ani mai târziu, Ronaldo a înscris primul gol recompensat cu Premiul FIFA Puskas, în cursul unui meci pe care l-a disputat cu Manchester United împotriva formaţiei FC Porto, în Liga Campionilor, la finalul căruia echipa sa şi-a asigurat un loc în semifinale.
Mai recent, în semifinala Ligii Naţiunilor 2019, Cristiano Ronaldo a strălucit din nou pe Dragao, marcând un hat-trick împotriva Elveţiei, înainte ca lusitanii să cucerească trofeul în faţa Olandei (1-0).
CITEȘTE ȘI:
ECHIPA IDEALĂ A FOTBALIȘTILOR CARE RATEAZĂ CAMPIONATUL MONDIAL. NUME MARI ÎN PRIMUL "11"

Fernando Santos: "Am un vis, după câștigarea Euro și a Ligii Națiunilor"

Selecţionerul echipei de fotbal a Portugaliei, Fernando Santos, şi-a lăudat jucătorii pentru modul în care au controlat meciul cu Macedonia de Nord.
"Pentru a câştiga, trebuia să jucăm bine şi cred că, în afara primelor zece minute, asta am făcut. Vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudinea lor, calitatea lor. Am controlat meciul de o manieră foarte clară. De când sunt selecţioner, am participat la şase turnee finale ale marilor competiţii. De acum, avem un vis după ce am câştigat EURO şi Liga Naţiunilor, să oferim o nouă bucurie enormă Portugaliei", a declarat Santos după meci.
Selecţionerul nord-macedonean Blagoja Milevski a declarat că echipa sa a dat totul, chiar dacă potenţialul său mental şi fizic a fost diminuat după jocul cu Italia: "Jucătorii mei au arătat că au potenţial şi un mare talent, că sunt pe drumul cel bun pentru a fi la fel de performanţi precum cele mai bune echipe din Europa. După meciul cu Italia, eram conştienţi că suntem obosiţi metal şi fizic. Ştiam că pe plan fizic vom avea un meci complicat. Nu mă gândesc că jucătorii mei nu au dat tot ce au avut mai bun, am oferit o rezistenţă semnificativă, demnă".
Portugalia va face parte din urna capilor de serie la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial, care va avea loc vineri, 1 aprilie. Lusitanii vor evita astfel cele mai puternice formații din lume (Brazilia, Belgia, Franța, Anglia, Germania, Spania sau Argentina).
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 10 ORE