"Avem nevoie de un Fair-Play Financiar 3.0, care să fie implementat în mod riguros şi consecvent, şi care să includă un sistem de sancţiuni specifice", a precizat Rummenigge într-un articol apărut duminică în publicaţia germană Welt am Sonntag.
Rummenigge, în vârstă de 66 ani, consideră că Uniunea europeană de fotbal (UEFA) se confruntă cu "sarcina uriaşă" de a defini în mod clar sancţiunile sportive şi financiare.
"Dacă un club încalcă Fair-Play-ul Financiar, acesta nu poate acţiona într-o zonă gri, dar trebuie să ştie exact la ce se aşteaptă pentru încălcarea acestor norme, inclusiv excluderea din Liga Campionilor", a afirmat fostul atacant al selecţionatei Germaniei.
Fotbal
Singurul jucător pe care Bayern regretă că l-a transferat. Dezvăluirea făcută de Rummenigge
21/12/2021 LA 07:17
CITEȘTE ȘI:
OFICIALII LUI UNITED S-AU PUS DE ACORD: ACESTA VA FI TRANSFERUL ANULUI 2022 ÎN FOTBAL

Rummenigge: "Mai multe cluburi, aproape de prăbușirea economică"

Rummenigge a mai dezvăluit că "mai multe cluburi sunt aproape de prăbuşirea economică" şi a subliniat că, de exemplu, echipa italiană Juventus Torino a putut să-şi limiteze pierderile doar pentru că a fost permisă din nou injecţia de capital.
Fostul conducător al lui Bayern a cerut salarii fixe pentru jucători şi a spus că propunerea recentă de implementare a unei aşa-numite "taxe de lux" pentru încălcarea FFP - în care toate sumele peste o limită fixă de costuri să fie impozitate - nu ar fi suficientă doar ea singură, deoarece unele cluburi par să aibă fonduri din abundenţă, prin intermediul proprietarilor şi investitorilor lor.
"Chiar pedepsesc, cu adevărat, cluburi precum Manchester City sau Paris Saint-Germain, unde banii sunt mai mult o chestiune relativă?", s-a întrebat Rummenigge în articolul respectiv.
Sursă: Agerpres
Bundesliga
Jose Mourinho a fost la un pas să preia un colos al Europei după ce a fost demis de la Tottenham
14/11/2021 LA 17:28
Fotbal
Un nou caz "Alaba" la Bayern. Incredibil ce salariu a putut să ceară Goretzka pentru a prelungi
21/07/2021 LA 07:04