Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficialii lui United s-au pus de acord: acesta va fi transferul anului 2022 în fotbal

Cristian Mihală

Publicat 10/10/2021 la 13:05 GMT+3

Eling Haaland va fi principala țintă pentru Manchester United în vara lui 2022. Într-o ședință pe Old Trafford, oficialii "diavolilor" și stafful tehnic au stabilit să meargă "all-in" pentru transferul norvegianului.

Ole Gunnar Solskjaer știe că revenirea lui Cristiano Ronaldo este un mare plus pentru Manchester United

Credit imagine: Getty Images

După ce în ultima fereastră de mercato United a reușit să îi aducă pe Varane, Jadon Sancho și Cristiano Ronaldo, se părea că postul de mijlocaș central a rămas singurul neacoperit pentru "diavoli". Totuși, acest început de sezon ne-a arătat un Pogba mai în formă ca niciodată și, din câte se pare, acesta e decis să prelungească înțelegerea cu formația din Manchester, convins de proiect și de suma oferită de oficiali.
Astfel, toată atenția se va îndrepta acum către Erling Haaland, vârful de 21 de ani al lui Dortmund, care poate fi o soluție pentru atacul "diavolilor" preț de peste un deceniu de aici înainte. Sunday Express anunță că ieri a avut loc o ședință pe "Teatrul Viselor" în care conducerea a stabilit că vârful nordic este prioritate "0" pentru perioada de mercato din vara lui 2022.
CITEȘTE ȘI:

Solskjaer, cheia transferului lui Haaland la United

Interesul pentru Haaland din partea lui United nu e nou, presa britanică scriind și în trecut despre această ipoteză, dar acum se pare că și conducerea e decisă să facă tot ce e omenește posibil pentru a-l transfera pe norvegian.
Vârful de 21 de ani are o clauză în contractul cu formația din Bundesliga care va deveni activă din 2022, conform căreia poate pleca de la club dacă cineva oferă 75 de milioane de euro în schimbul său. O sumă mai mică decât cere West Ham pe Rice (ținta lui United privind postul de mijlocaș central), deși e de așteptat ca întreaga afacere să fie mai scumpă, în contextul în care Haaland cu siguranță va cere un salariu mult mai mare decât mijlocașul englez.
Pe urmele lui Haaland sunt multe formații de top din Europa (Barcelona, Real Madrid, Bayern, City și chiar PSG, dacă nu prelungește Mbappe), dar Solskjaer le-a oferit garanții șefilor lui United că fotbalistul va alege Premier League, dacă "diavolii" vin cu o ofertă competitivă.
Cei doi norvegieni sunt într-o relație excelentă, Haaland apelând de mai multe ori în trecut la sfatul lui Solskjaer atunci când a ales în carieră. Așa s-a întâmplat în 2017, când tehnicianul lui United a fost motivul pentru care Haaland a refuzat Juventus pentru a merge la Molde, echipă unde se afla Ole. Acesta din urmă i-a explicat că e prea "necopt" pentru a merge în Serie A, un campionat foarte tacticizat, în care fundașii "te iau pe sus". În plus, nu avea postul de titular asigurat în acel moment, astfel că risca să se plafoneze. Haaland a mers pe mâna tehnicianului și a avut de câștigat, cariera sa având o curbă ascendentă.
Acum, Haaland poate fi golgheterul lui United pentru următorul deceniu și jumătate, iar unul sau două sezoane alături de Ronaldo ar putea să facă din acesta un fotbalist complet, judecând după cât de profesionist e portughezul. Ca atare, United nu doar că s-a transforma într-una dintre cele mai puternice formații din Premier League, dar ar putea domina și Europa în scurt timp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo