Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2021 la 11:29 GMT+3

Ole Gunnar Solskjaer le-a transmis șefilor lui United să întrerupă negocierile cu West Ham pentru Declan Rice, în contextul în care "ciocănarii" cer o sumă uriașă pe mijlocașul central englez. Tehnicianul e convins că echipa va avea mult mai mult de câștigat dacă îl semnează pe Erling Haaland și și-a asumat că îl va convinge pe conaționalul său să aleagă Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaer și Declan Rice

Credit imagine: Eurosport

În perioada de mercato de vară, lui Solskjaer i-au fost respectate toate doleanțele, echipa întărindu-se considerabil, exact în punctele nevralgice. Au fost aduși Varane, Jadon Sancho și Ronaldo, iar fanii visează la primul titlu post-era Ferguson.
Stafful tehnic știe că echipa nu e încă una completă și, din acest motiv, conducerea fusese mandatată să aducă un mijlocaș central, Declan Rice fiind primul pe lista lui United. Doar că Solskjaer s-a răzgândit între timp, deși îl vede pe mijlocașul la închidere al lui West Ham cel mai bun din lume pe postul său. Doar că suma cerută de "ciocănari", peste 100 de milioane de euro, l-a făcut pe tehnicianul de pe Old Trafford să își reconsidere opțiunile.
Ca atare, potrivit ESPN, Solskjaer le-a transmis șefilor că sacrificiul pentru Rice este prea mare și că echipa ar avea mai mult de câștigat dacă lui Pogba i se va prelungi contractul, iar ofensiva ar fi întărită cu Haaland. Mijlocașul francez nu era în cele mai bune relații cu stafful tehnic, dorind de mai multe ori să plece, în trecut, însă acum lucrurile s-au schimbat. Însuși francezul a recunoscut că echipa lui United din acest sezon e cea mai puternică în care a evoluat, iar oficialii îi pregătesc un contract record. Pogba a început perfect actuala stagiune, cu 7 assisturi în 5 etape și șefii sunt gata să îi ofere un contract de 26 de milioane de euro anual, peste cât câștigă De Bruyne la City. Practic, doar Ronaldo are un salariu mai mare în Premier League, acesta câștigând din salariul la United aproape 31 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI:

Pogba și McTominay, suficienți! United începe "operațiunea Haaland"

Scott McTominay pare că s-a maturizat și el, având evoluții solide, constante, astfel că aducerea unui alt mijlocaș, dacă Pogba rămâne, nu ar mai fi de actualitate.
În consecință, ESPN anunță că Solskjaer le-a comunicat celor din boardul de pe Old Trafford că mult mai utilă ar fi aducerea lui Haaland, fotbalist care are 66 de goluri în 65 de partide, în toate competițiile, pentru Dortmund.
Vârful de 21 de ani are o clauză în contractul cu formația din Bundesliga care va deveni activă din 2022, conform căreia poate pleca de la club dacă cineva oferă 75 de milioane de euro în schimbul său. O sumă mai mică decât cere West Ham pe Rice, deși e de așteptat ca întreaga afacere să fie mai scumpă, în contextul în care Haaland cu siguranță va cere un salariu mult mai mare decât mijlocașul englez.
Pe urmele lui Haaland sunt multe formații de top din Europa (Barcelona, Real Madrid, Bayern și chiar PSG, dacă nu prelungește Mbappe), dar Solskjaer le-a oferit garanții șefilor lui United că fotbalistul va alege Premier League, dacă "diavolii" vin cu o ofertă competitivă.
Cei doi norvegieni sunt într-o relație excelentă, Haaland apelând de mai multe ori în trecut la sfatul lui Solskjaer atunci când a ales în carieră. Așa s-a întâmplat în 2017, când tehnicianul lui United a fost motivul pentru care Haaland a refuzat Juventus pentru a merge la Molde, echipă unde se afla Ole. Acesta din urmă i-a explicat că e prea "necopt" pentru a merge în Serie A, un campionat foarte tacticizat, în care fundașii "te iau pe sus". În plus, nu avea postul de titular asigurat în acel moment, astfel că risca să se plafoneze. Haaland a mers pe mâna tehnicianului și a avut de câștigat, cariera sa având o curbă ascendentă.
Acum, Haaland poate fi golgheterul lui United pentru următorul deceniu și jumătate, iar unul sau două sezoane alături de Ronaldo ar putea să facă din acesta un fotbalist complet, judecând după cât de profesionist e portughezul. Ca atare, United nu doar că s-a transforma într-una dintre cele mai puternice formații din Premier League, dar ar putea domina și Europa în scurt timp.
Cum ar putea arăta United sezonul viitor
  • De Gea - Aaron Wan-Bissaka, Maguire, Varane, Shaw - McTominay, Pogba, Bruno Fernandes - Greenwood (Jadon Sancho/Rashford), Haaland, Ronaldo
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo