Scouterii lui Juve sunt în general extrem de profesioniști, descoperind multe tinere talente, în special pe teritoriul Italiei. În 2017, când Haaland nu împlinise încă 17 ani, italienii l-au ochit pe vârful norvegian, care la momentul respectiv evolua la Bryne.
"Bătrâna Doamnă" nu și-a asumat riscul unui transfer, neștiind dacă tânărul fotbalist se va adapta la rigorile fotbalului italian, dar au încercat să îl împrumute, pentru ca apoi să aibă opțiunea de transfer definitiv. Neîncrederea italienilor i s-a transmis și fotbalistului, care ar fi vrut ca mutarea să aibă caracter permanent. Erling a înțeles că nu va avea multe șanse în Piemont și a optat, după o discuție cu Solskjaer, să meargă la Molde, împrumut, pentru doar 100.000 de euro. Acolo a "explodat" și după mai puțin de 2 ani a făcut pasul către Salzburg, formație pentru care a avut mai multe goluri decât meciuri, înainte ca Dortmund să îl cumpere, în 2020.
"Regretăm că nu l-am adus pe Haaland la Juventus. L-am dorit cu ani în urmă, dar el nu a fost atras de un posibil împrumut", a dezvăluit Federico Cherubini, pentru ca apoi, întrebat dacă mutarea ar putea deveni de actualitate în vară, când se activează o clauză de 75 de milioane de euro în contractul avut cu Dortmund, să spună: "Vom căuta jucători precum Erling înainte să devină maturi… chiar dacă nu aş vrea să exclud nimic".
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
IERI LA 07:29
CITEȘTE ȘI
MESSI, ÎN LACRIMI! L-A DEPĂȘIT PE PELE, CU UN HAT-TRICK FABULOS ȘI A PREZENTAT TROFEUL COPEI AMERICA ARGENTINIENILOR

Ronaldo nu a mai vrut la Juventus

În această vară, Juve a renunțat la golgheterul său din ultimele 3 sezoane, Cristiano Ronaldo. Portughezul nu a mai dorit să rămână la "Bătrâna Doamnă" din două motive: relația rece pe care o are cu noul antrenor, Allegri, și convingerea că bianconerii - care nu s-au întărit nici în ultima perioadă de mercato - nu au vreo șansă reală să câștige Champions Leasgue.
Federico Cherubini nu a intrat în detalii, dar a explicat că, având în vedere modul în care CR7 s-a comportat, nu era vreo variantă ca acesta să își ducă înțelegerea cu Juve la bun sfârșit (mai avea contract până în vara lui 2022).
"Nu au fost condiţiile potrivite pentru a ajunge la Manchester City. Manchester United s-a comportat diferit, ca un club de tradiţie. Nu putea avea o altă finalitate, având în vedere de modul în care a vorbit Ronaldo cu noi. Nu puteam forţa un jucător să rămână.
Îl respectăm pe Ronaldo, dar împărtăşesc acelaşi punct de vedere cu preşedintele nostru. Istoria lui Juventus este făcută de mari campioni, antrenori şi directori, dar clubul rămâne cel mai important lucru!", a mai explicat oficialul lui Juventus.
Revenit pe Old Trafford, Ronaldo e așteptat să debuteze mâine, în direct pe Eurosport 1, de la ora 17:00.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
21/01/2022 LA 12:06