Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federația din Rusia face un prim pas în spate. Propune negocieri cu UEFA pentru a fi reprimită

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/01/2023 la 10:06 GMT+2

Conducătorii fotbalului din Rusia realizează cât de mult îi afectează absența din competițiile europene pentru echipele de club, dar și suspendarea echipei naționale din toate competițiile organizate de UEFA și FIFA, astfel că propun să negocieze cu forul european pentru ca rușii să fie reprimiți în competiții.

Rusia durante el himno en el España-Rusia

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Deși în urmă cu câteva luni rușii se gândeau să schimbe tabăra și să renunțe la UEFA pentru a lua parte la AFC (zona Asiei), președintele Federației Ruse de Fotbal face un prim pas în spate și propune ca cele două părți să se așeze la masa negocierilor, pentru ca echipele rusești să fie reprimite în fotbalul european și cel mondial.
În urmă cu aproape un an, în luna februarie 2022, FIFA și UEFA au decis ca toate echipele naționale și de club care reprezintă Rusia să fie suspendate din competiții, după ce președintele Putin a lansat ceea ce a numit o "operațiune militară specială" în Ucraina.
Alexander Dyukov, cel care conduce forul fotbalistic rus, a spus în urmă cu aproximativ două luni că ia serios în calcul să renunțe la UEFA pentru a se alătura confederației asiatice,
"Acum câteva luni, am spus că să ne gândim la Asia a fost prematur, dar acum este o oportunitate pe care ar trebui să o luăm în considerare", a spus liderul Federației Ruse de Fotbal.
Decizia luată în finalul lunii februarie 2022 a fost atacată inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de către ruși, însă n-au avut câștig de cauză, iar singurele meciuri pe care le-au putut disputa aceștia au fost fie între ei, iar pentru echipa națională s-au organizat 3 partide amicale în toamna anului trecut, cu Kârgâstan (2-1), cu Tadjikistan (0-0) și cu Uzbekistan (0-0).
Citește și:

Rusia propune negocieri cu UEFA pentru a fi reprimită

Rușii susțin că nu au avut negocieri cu AFC pentru a se alătura confederației asiatice, iar acum își doresc să poarte discuții cu liderii UEFA pentru a rezolva situația creată în urmă cu aproape un an.
La finalul anului, președintele Federației de Fotbal din Rusia a declarat că s-a decis propunerea către UEFA de a alcătui un grup de lucru care să găsească soluții pentru ca fotbalul rusesc să revină pe plan european, atât ca echipe de club, cât și la nivel de echipă națională.
"Comitetul executiv al Federației Ruse de Fotbal a decis să propună UEFA alcătuirea unui grup comun de lucru.
Studiem posibilitățile de a reveni în competițiile gestionate de UEFA. Pentru noi, este important să luăm parte la meciurile de calificare pentru Cupa Mondială din 2026", a declarat în decembrie Alexander Dyukov.
În grupul de lucru la care a făcut referire Dyukov, ar fi invitați să facă parte chiar reprezentanți din partea UEFA, alții din partea FIFA, dar și din Comitetul Olimpic Internațional. Totuși, președintele Federației Ruse de Fotbal nu a exclus varianta părăsirii UEFA pentru AFC, în cazul în care negocierile nu vor avea niciun rezultat pozitiv.
"Ne putem redirecționa către Asia, dar avem nevoie de o decizie din partea FIFA de a participa la Cupa Mondială din 2026 și am putea ajunge la un acord mult mai rapid cu ajutorul acestui grup de lucru.
Acest grup de lucru alături de UEFA ar putea fi un semn că legăturile nu sunt tăiate complet și că putem încerca să găsim soluții pentru a ne restabili relațiile. Desigur, politica are influență asupra fotbalului, dar vom vedea cât de mult", a completat Alexander Dyukov.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo