Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eric Bicfalvi se pregătește de națională. A marcat o dublă în ultimul meci din Rusia

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/09/2022 la 16:09 GMT+3

Eric Bicfalvi e în mare formă la FC Ural în Rusia, aducând prima victorie a sezonului pentru formația sa, cu două goluri în partida cu Torpedo Moscova. Românul a marcat și etapa trecută, cu Dinamo Moscova, și e pregătit să revină în lotul naționalei, fiind pe lista preliminară de strainieri

Eric Bicfalvi (Ural)

Credit imagine: Twitter

Articol scris de Tibi Munteanu
Eric Bicfalvi traversează o perioadă foarte bună în Rusia, în special la nivel individual. Fotbalistul cotat la 1 milion de euro conform Transfermarkt a fost decisiv astăzi în prima victorie a echipei sale din noul sezon de campionat, marcând ambele goluri împotriva penultimei clasate din Rusia.

Eric Bicfalvi e în mare formă

Internaționalul român e din nou într-o formă bună de joc la FC Ural. După ce a reușit să înscrie primul său gol din acest sezon în etapa precedentă, în fața celor de la Dinamo Moscova, astăzi a reușit o dublă în prima victorie a echipei sale în cele 9 etape de campionat disputate până acum.
Fiind titular, pe postul de atacant, Bicfalvi a deschis scorul în partida cu Torpedo Moscova în minutul 70, pe fondul unei dominări totale a echipei sale, iar la 14 minute distanță a majorat avantajul echipei sale, stabilind scorul final 2-0, victorie cu care își scapă momentan echipa de ultima poziție în clasament.
Eric Bicfalvi a fost dorit în această vară de campioana României, CFR Cluj, având un profil perfect pentru filosofia lui Dan Petrescu, fotbalist cu experiență, căruia nu îi e frică să pună piciorul la minge și care domină zona sa de acțiune datorită calităților fizice pe care le posedă, însă a rămas în cele din urmă în Rusia.

Început timid pentru FC Ural

După nouă etape de Russian Premier League, echipa lui Eric Bicfalvi este pe penultimul loc în acest moment, direct retrogradabil, cu doar 4 puncte și golaveraj 4 cu 17, în timp ce formația pe care a reușit-o să o învingă în urmă cu puțin timp este ultima, cu un singur punct în 9 meciuri.
Din cele 4 goluri marcate de Ural, Bicfalvi este autorul a trei dintre ele, fiind liderul echipei. Obiectivul echipei este evitarea retrogradării, la fel ca în sezonul precedent la capătul căruia a terminat pe locul 12 din 16 în campionat, adică exact pe primul loc deasupra liniei roșii. În sezonul precedent, Bicfalvi a fost de asemenea cel mai bun marcator al echipei, cu 10 reușite și 2 pase decisive din totalul de 27 de goluri pe care le-a marcat Ural.
Citește și:

Bicfalvi se pregătește de națională

Aflat pe lista preliminară de stranieri alcătuită de Edward Iordănescu, cel mai probabil Bicfalvi nu va lipsi de pe lista finală de convocări pe care selecționerul României o va anunța, mai ales datorită celor trei goluri din ultimele 2 etape de campionat în Rusia.
Cu 9 selecții și o reușită pentru tricolori, fotbalistul de 34 de ani poate fi o soluție în compartimentul ofensiv al trupei lui Iordănescu Jr., pentru că urmează două dueluri din care România trebuie să scoată maximum posibil, pentru a nu risca să retrogradeze în Liga C a UEFA Nations League. Inițial fusese surprinzătoare convocarea lui Bicfalvi pe lista atacanților, însă după golurile de astăzi, se pare că poate face față cu brio pe acest post, cu toate că nu de mult activa pe postul de mijlocaș la închidere.
România va întâlni pe 23 septembrie, naționala Finlandei, la Helsinki, de la 21:45, ca mai apoi să încheie campania din Liga Națiunilor cu un meci pe teren propriu în fața selecționatei din Bosnia și Herțegovina, pe 26 septembrie, de la aceeași oră 21:45.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo