Fotbalistul legendar al naționalei Olandei a recunoscut că știe despre dorința antrenorului român de a ajunge în campionatul Angliei. Fost rival cu Dan Petrescu în campionatul Rusiei pe vremea când amândoi antrenau acolo, Gullit speră ca România să se califice la turneul final de vara viitoare:
"Îl iubesc pe Petrescu, când era în Rusia l-am vizitat și am luat cina împreună. Sunt foarte mândru de el pentru că se descurcă foarte bine. Mi-aş dori să-l văd în Anglia, ştiu că îşi doreşte foarte mult. Dar trebuie să i se acorde această şansă. Am jucat împotriva României în urmă cu doi ani. Ar fi frumos să se califice. Olanda ar avea un meci greu contra României, dar chiar m-aș bucura să ne întâlnim la turneul final.", a pus Ruud Gulli pentru ProTV.
https://i.eurosport.com/2019/12/01/2728072.jpg
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu nu ar zice "nu" naționalei de fotbal a României: "Clauza mea de reziliere nu e mare!"
18/11/2021 LA 15:43
Dan Petrescu a declarat mereu că unul din antrenorii care l-au influenţat a fost Ruud Gullit. Olandezul a fost cel care l-a adus la Chelsea în 1995. În cei cinci ani petrecuți pe Stamford Bridge, Dan Petrescu a cucerit Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Cupa Cupelor.
Dacă se va califica la Campionatul European, România se va afla în grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Mai întâi, "tricolorii" pregătiți de Mirel Rădoi trebuie să treacă de cele două meciuri de la baraj. Primul este cu Islanda, pe 27 martie, la Reykjavic.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, prima reacție după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Sunt foarte surprins, o să am o discuție!"
17/10/2021 LA 20:01
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu, reacție virulentă când a fost întrebat dacă vine în locul lui Rădoi la națională
14/10/2021 LA 14:28