Articol scris de Andrei Nicolae
Senegal a avut câștig de cauză în finala Cupei Africii pe Națiuni și a câștigat pentru prima dată trofeul, după executarea loviturilor de departajare. Salah trebuia se execute penalty-ul cu numărul 5 al egiptenilor, însă colegul său de la Liverpool, Sadio Mane, a tranșat mai devreme soarta partidei.
La vestiare, starul "faraonilor" a avut un discurs motivațional adresat colegilor săi epuizați: "Am jucat în patru partide câte 120 de minute, în aproape 12 zile. Dar totul este în trecut acum, avem meciurile împotriva lor luna următoare și cu voia lui Allah ne vom lua revanșa." Atât Egipt, cât și Senegal au încheiat grupele lor de calificare la mondial pe prima poziție și urmează să se înfrunte în dublă manșă pentru a obține biletul către Qatar. Primul meci va avea loc la Cairo, pe 23 martie, urmat de returul din Dakar, ce se va disputa pe 29 martie.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32

Senegal, cu moralul ridicat după succesul de la Cupa Africii

Victoria din Cupa Africii pe Națiuni îi oferă Senegalului încredere pentru cele două partide, în timp ce Egiptul are o motivație în plus să își doresacă locul la turneul final. Portarul "faraonilor", Gabaski, a acordat recent un interviul celor de la Goal, în care a vorbit la rândul său despre nevoia de a deveni mai puternici după finala din Yaounde: "Este bine știut că noi, Egiptul, nu doar cădem. Când cădem, ne ridicăm, deși ideea că am pierdut astăzi ne face să ne simțim într-o situație delicată și dificilă."
Avem și alte provocări în față luna următoare, cu aceeași echipă implicată, iar cu voia lui Allah, vom continua și ne vom urmări obiectivele. Avem multe meciuri în următoarele luni și trebuie să câștigăm | Gabaski, portarul Senegalului
Playoff-ul de calificare în care sunt implicate finalistele Cupei Africii pe Națiuni prezintă alte patru partide interesante: Camerun-Algeria, Republica Democrată Congo-Maroc, Ghana-Nigeria și Mali-Tunisia.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26