Cosmin Contra a rămas liber de contract după finalul îngrozitor de sezon din Arabia Saudită. Numit în august 2021, Contra a fost numit de către fanii saudiți "Profesorul" pentru felul în care a condus Al Ittihad în prima parte a campionatului. Cele 11 puncte avans avute în fața rivalei Al Hilal nu au fost de ajuns pentru un titlul așteptat la Jeddah din 2009. Contra a fost la fel de eficient ca Iordănescu, Boloni sau Pițurcă. Toți cei 4 foști selecționeri ai României au ratat titlul de campioană pe banca tehnică a lui Al Ittihad. Contra a fost însă cel mai aproape. Cu speranțe până în ultima etapă, fostul antrenor de la Dinamo a clacat în fața lui Al Hilal, care s-a impus cu un avans de 2 puncte. După finalul campionatului, Contra a trimis un mesaj prin care spunea că acest final dramatic va întări echipa și că sezonul viitor va fi mult mai bun. Șeicii nu i-au ascultat îndemnul, i-au mulțumit frumos și i-au arătat ușa.

Nuno Espirito Santo, înlocuitorul lui Contra

Premier League
Brentford - Manchester United 4-0 | David De Gea a cerut să fie intervievat: "Eu am pierdut meciul"
ACUM 44 MINUTE
Ce nu a reușit Contra este nevoit să o facă Nuno Espirito Santo. Cartea de vizită a portughezului este impresionantă. Fostul portar al lui Mourinho de la Porto a fost manager în Premier League la Wolves și Tottenham. La Londra, Nuno Espirito Santo a început spectaculos sezonul precent cu o victorie în fața lui Manchester City și cu 3 succese din tot atâtea meciuri, dar a fost înlocuit în luna noiembrie cu Antonio Conte.
Realizările deosebite de la Wolverhampton, echipă pe care a luat-o din Championship și a dus-o până în primăvara europeană în doar 3 ani, i-au făcut lui Nuno o cotă excelentă.
Nuno Espirito Santo are o poveste mai puțin știută. Pe vremea când era încă în activitate a simțit potențialul și l-a convins pe un anume Jorge Mendes să devină agent de fotbaliști. Pe vremea aceea, Mendes era managerul unui club de noapte frecventat de multe dintre starurile naționalei Portugaliei. Jorge Mendes i-a ascultat sfatul, iar Nuno a devenit primul fotbalist semnat de agenția Gestifute. În 25 de ani, Mendes a ajuns între cei mai influenți agenți din istoria fotbalului. Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, David De Gea, Joao Felix sau James Rodriguez, dar și pilotul Ferrari Charles Leclerc sunt manageriați de Jorge Mendes.
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
ACUM 17 ORE
Serie A
Serie A revine cu nopțile ei magice
ACUM O ZI