Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Impresionant! Ce impact a avut transferul lui Ronaldo în Arabia Saudită. Anunțul oficial

Bianca Dumitru

Publicat 28/08/2023 la 14:55 GMT+3

Cristiano Ronaldo a fost primul nume mare care a făcut pasul spre campionatul Arabiei Saudite, el deschizându-le drumul altor fotbaliști care au ajuns în Golf de la echipe de top din Europa. Un oficial al competiției a vorbit despre impactul pe care l-a avut transferul portughezului la Al Nassr.

Cristiano Ronaldo.

Credit imagine: Eurosport

Cristiano Ronaldo a dat startul unei migrații în masă a fotbaliștilor de top din Europa la echipe din Golf. Portughezul este primul nume ajuns în campionatul Arabiei Saudite, iar mutarea a avut un impact uriaș.
Atât pe teren, cât și în afara lui, transferul lui Ronaldo la Al-Nassr a doborât mai multe recorduri și a avut un impact uriaș pentru competiție, ducând la o creștere masivă a veniturilor.
Carlo Nohra, unul dintre oficialii campionatului Arabiei Saudite, a dezvăluit cât de mult a crescut interesul fanilor fotbalului din toată lumea pentru această ligă în urma sosirii lui Cristiano la Al-Nassr.
"Transferul lui Cristiano Ronaldo la o echipă din Arabia Saudită a contribuit la difuzarea campionatului în 140 de țări și a crescut veniturile ligii cu 650%", a dezvăluit reprezentantul Saudi Pro League.
Faptul că cluburi saudite au ales să-și canalizeze resursele către transferurile altor jucători renumiți este o dovadă clară a faptului că arabii au planuri mărețe în ceea ce privește fotbalul din țara lor.
Citește și:

PROIECTUL CLUBURILOR DIN ARABIA SAUDITĂ E ABIA LA ÎNCEPUT

Riyad Mahrez, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema sau N'Golo Kante sunt doar câțiva dintre fotbaliștii de top care au ales acest campionat care are practic cea mai mare creștere din fotbalul mondial în ceea ce privește valoarea de piață.
Unul dintre oficialii competiției saudite, Peter Hutton, a comentat recent campania de transferuri făcută de echipele arabe, lăudând amploarea proiectului de investiții al cluburilor.
Reprezentantul Saudi Pro League a declarat pentru BBC că nu consideră că fotbalul din Europa va avea de suferit din cauza creșterii fotbalului din Golf, fiind mai degrabă un lucru bun faptul că acest sport capătă putere în toată lumea.
"Cred că bugetele sunt în vigoare de câțiva ani și nu văd momentul în care acest lucru va încetini. Am lucrat în sport timp de 40 de ani și nu am văzut niciodată un proiect atât de mare, de ambițios și atât de hotărât să fie un succes.
Investiția din Arabia Saudită este remarcabilă. Cu siguranță a fost o accelerare mare. Acest lucru nu înseamnă neapărat că Europa nu va fi la fel de puternică în fotbalul mondial în viitor.
Aș spune că nu este neapărat un lucru rău ceea ce se întâmplă. Este bine că fotbalul are putere în întreaga lume", a declarat Peter Hutton, la începutul acestei luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo