Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karim Benzema, dorit cu insistență la o fostă echipă! În ce condiții poate reveni în Europa?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/03/2024 la 16:21 GMT+2

Karim Benzema ar putea să revină în fotbalul european, la doar un an de la plecarea sa în Arabia Saudită. Clubul care l-a lansat în fotbalul profesionist, Lyon, va insista în vara acestui an pentru a-l readuce pe fostul deținător al Balonului de Aur.

Karim Benzema of Al-Ittihad looks on prior to the Saudi Pro League match between Al-Ittihad and Al-Nassr at Prince Abdullah Al Faisal Stadium on December 26, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Atacantul francez Karim Benzema a avut o perioadă plină de "turbulențe" de la transferul la Al-Ittihad. Acesta continuă să aibă o relație rece cu antrenorul Marcelo Gallardo, după ce atacantul a lipsit în mai multe rânduri de la antrenamentele saudiților.
De această situația vrea să profite Jean Michel Aulas, președintele celor de la Olympique Lyon, prima echipă profesionistă a fotbalistului ajuns la 36 de ani. Fichajes anunță că șeful clubului lyonez plănuiește revenirea lui Benzema.
Acesta va încerca să-l convingă pe atacant să semneze cu echipa care l-a lansat în fotbalul mare, la finalul acestui sezon. Benzema ar putea ajunge în Ligue 1 doar dacă ar fi dispus să renunțe la o sumă importantă de bani pe care o încasează în Orientul Mijlociu.
Citește și:

Benzema ar putea reveni la Lyon

Contractul francezului de origine algeriană se încheie abia în 2026, astfel Lyon va trebui să plătească o sumă consistentă pentru un fotbalist aflat la finalul carierei. Spaniolii anunță că Aulas își dorește ca Benzema să se întoarcă "acasă" și va încerca să speculeze divergențele dintre fotbalist și clubul la care evoluează.
Karim Benzema a ajuns la Al-Ittihad în luna iulie a anului trecut, liber de contract, după despărțirea de Real Madrid. Deținător al Balonului de Aur în acel moment, francezul a fost primul mare fotbalist din Europa care a luat drumul Arabiei Saudite în vara lui 2023.
În cele 7 luni petrecute la campioana Arabiei Saudite, Benzema a fost protagonist al mai multor controverse. Strict din punct de vedere sportiv, acesta a contribuit decisiv la 19 goluri în toate competițiile, în cele 23 de meciuri disputate
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo