La doi ani distanță după ce a părăsit formația din Salonic, după un sezon istoric, încununat cu titlul de campion, Lucescu a revenit la PAOK.
A surprins enorm repeziciunea negocierilor, în contextul în care ieri la prânz echipa era încă antrenată de Pablo Garcia. Savvidis s-a întâlnit cu tehnicianul uruguayan și s-a ajuns la un acord privind despărțirea și, doar câteva ore mai târziu, "generalul Lucescu", așa cum a fost numit de club, a fost instalat oficial.
În general Lucescu Jr e un tip extrem meticulos, iar negocierile cu el nu sunt niciodată ușoare, dorind să aibă o serie de garanții pentru proiect. De această dată, totul s-a derulat pe repede-înainte, iar gazzetta.gr a aflat de ce s-a ajuns la un numitor comun atât de rapid. Ivan Savvidis a fost de acord cu toate condițiile cerute de tehnicianul român.
Cupa Mondială FIFA
Motivul pentru care fotbaliștii danezi nu vor fi însoțiți de familii în Qatar la Campionatul Mondial
ACUM 3 ORE

Detalii de la negocierile Savvidis - Lucescu Jr

Totuși, patronul grecilor a avut o pretenție, anunțându-l pe Lucescu din start că nu e dispus să o negocieze: vrea să aibă garanția că îl va păstra pe termen lung la club și, ca atare, i-a fixat o clauză de reziliere. Dacă va pleca fără acordul lui PAOK, românul sau clubul care îl dorește trebuie să plătească 7 milioane de euro. O clauză de reziliere prohibitivă, care îl va ține legat pe tehnicianul nostru de clubul din Salonic.
Savvidis a fost extrem de dezamăgit că Răzvan a părăsit proiectul în 2019, după titlul cucerit și a vrut să se asigure că nu se va ajunge din nou într-o situație similară. Atunci, Lucescu Jr avea de asemenea o clauză de reziliere, dar aceea era de "doar" 2 milioane de euro. Al Hilal a plătit-o, iar PAOK a rămas fără cel mai important tehnician al său din istoria recentă.
De notat că sursa citată mai punctează că suma de 1,8 milioane de euro/an nu reprezintă strict salariul lui Lucescu, ci va fi împărțită de român cu stafful său. Totuși, fostul selecționer are o mulțime de clauze de performanțe, astfel că, dacă va reuși un nou sezon istoric cu PAOK, poate câștiga în total peste 2,5 milioane de euro.
PAOK a rămas în sufletul meu, este cea mai frumoasă perioadă din viața mea, asta a contat enorm în ecuația revenirii. Sufletul meu m-a împins să mă întorc. La Al Hilal a fost minunat, toți au dat dovadă de profesionalism, dar știți foarte bine cât îmi place Grecia și cât de atașat sunt de PAOK. Este o atmosferă atât de frumoasă în Salonic, optimistă, ieși pe stradă și simți că trăiești. A fost o perioadă minunată de doi ani petrecută aici și, dincolo de performanțele obținute, s-au creat niște relații grozave între mine și mulți oameni. Am lăsat niște prieteni grozavi acolo, iar acum mă bucur că m-am întors | Răzvan Lucescu, pentru gazzetta.gr.
UEFA Europa Conference League
Costel Gâlcă a prefațat jocul FCSB-ului cu Silkeborg. Câte bilete și-au luat fanii români
ACUM 3 ORE
Premier League
Darwin Nunez, ce gafă! "Nu înţeleg nimic din ce spune Klopp"
ACUM 3 ORE