Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers, candidată la premiul FIFA Fair Play! Echipa lui Hagi le-a permis adversarilor să marcheze

Nicu Savin

Publicat 13/02/2023 la 12:27 GMT+2

Glasgow Rangers s-a calificat în sferturile Cupei Scoției, după o victorie chinuită împotriva divizionarei secunde, Partick Thistle, scor 3-2. Meciul a oferit unul dintre cele mai ciudate goluri din ultima vreme, dar și un gest suprem de fair-play făcut de echipa lui Ianis Hagi, care a fost titular pentru prima dată după mai bine de un an.

Ianis Hagi (Rangers - St.Johnstone)

Credit imagine: Eurosport

În week-end-ul trecut au fost programate mai multe meciuri din optimile Cupei Scoției, iar Glasgow Rangers părea a avea o misiune facilă în fața divizionare secunde Partick Thistle, mai ales că juca pe teren propriu. Ianis Hagi a fost titularizat de Michael Beale, dar românul nu a reușit să-și ajute prea mult echipa, care a făcut în general o primă repriză foarte slabă și oaspeții au intrat în avantaj la vestiare.
Rangers a egalat în minutul 50 prin Colak, iar în minutul 65 Tavernier a irosit un penalty. Gazdele au marcat în cele din urmă golul de 2-1 în minutul 71, dar reușita lui Tillman a fost una foarte controversată.

Michael Beale le-a ordonat jucătorilor de la Rangers să-și lase adversarii să marcheze

La faza premergătoare, cei de la Rangers dăduseră intenționat mingea în afara terenului pentru ca tocmai Tillman să primească îngrijiri medicale. Oaspeții au repus mingea în joc printr-o aruncare de la margine, iar fundașul Kevin Hart se pregătea de o degajare lungă, pentru a reda posesia celor de la Rangers. Doar că Tillman l-a deposedat în jumătatea adversă și nu s-a mai oprit până în poartă.
Au urmat momente tensionate, cu jucătorii celor două echipe îmbrâncindu-se. Antenorul lui Rangers, Michael Beale, și-a dat seama că Tillman nu a procedat corect și le-a ordonat jucătorilor săi să se dea la o parte și să le permită adversarilor să marcheze. Zis și făcut. Cei de la Rangers nu au opus rezistență după reluarea jocului și Scott Tiffoney a înscris nestingherit pentru 2-2, în minutul 74.
Rangers a reușit până la urmă să se califice în sferturi, golul victoriei fiind marcat de James Sands în minutul 86.
Gestul celor de la Rangers a făcut înconjurul lumii după meciul de ieri și Michael Beale poate fi un candidat serios la premiul FIFA Fair-Play. Când a înscris pentru 2-1, Tillman nu a făcut nimic neregulamentar, dar antrenorul formației de pe Ibrox Park a demonstrat că spiritul jocului este uneori mai important decât rezultatul, fie și într-un meci eliminatoriu.
Rangers rămâne astfel în competiție și în același timp și-a câștigat respectul întregii lumi a fotbalului. Echipa lui Ianis Hagi este la 9 puncte distanță de rivala Celtic în campionat, astfel că șansele la titlu sunt infime, deci căștigarea Cupei Scoției ar salva oarecum sezonul. Cele două mari rivale din Glasgow se vor duela și în finala Cupei Ligii Scoției, programată pe 26 februarie, pe Hampden Park.
Citește și:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo