Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție din tabăra lui Celtic după ce Glasgow Rangers a devenit campioana Scoției

Nicu Savin

Publicat 07/03/2021 la 20:05 GMT+2

Celtic a remizat astăzi (0-0) pe terenul lui Dundee United, iar acest lucru a transformat- matematic pe Glasgow Rangers în campioana Scoției. Supremația echipei de pe Ibrox Park a fost recunoscută și de marii rivali din capitala Scoției, dar antrenorul acestora din urmă a lansat un avertisment.

Ianis Hagi, în Rangers - Celtic 1-0

Credit imagine: Eurosport

Glasgow Rangers a cucerit cel de-al 55-lea titlu din istorie cu 6 etape înainte de finalul acestei stagiuni. Echipa lui Ianis Hagi a devenit și matematic campioană după ce Celtic s-a încurcat pe terenul lui Dundee United, iar fanii grupării de pe Ibrox Park au declanșat fiesta pe străzile din Glasgow.
Rangers a avut un sezon de vis, în care încă nu a cunoscut gustul înfrângerii în campionat și supremația echipei lui Gerrard nu putea fi pusă la îndoială nici de marea rivală Celtic. La finalul partidei de astăzi, antrenorul interimar al "alb-verzilor" a recunoscut că Rangers a fost mai bună în acest sezon, dar a lansat și un avertisment.
"Rangers a fost mai bună decât noi pe tot parcursul sezonului. Trebuie să acceptăm asta. Am avut foarte mult succes pe plan intern și la un moment dat trebuia să vină acest hop. Nu vom renunța și nu vom lăsa pe altcineva să domine Premiership. Va trebui să urcăm iarăși unde ne e locul.", a declarat Kennedy pentru Sky Sports.
Citește și:
Ianis Hagi, mijlocașul lui Glasgow Rangers

IANIS HAGI, PRIMUL TITLU DIN CARIERĂ

Ianis Hagi a contribuit cu 6 goluri (ultimul în meciul de ieri cu St.Mirren) și 9 pase decisive la titlul lui Rangers din acest sezon, care este primul după o pauză de 10 ani. De la ultimul titlu, Rangers a avut o perioadă neagră, ajungând în liga a 5-a din cauza problemelor financiare.
Echipa a redevenit însă o forță și la al 3-lea sezon cu Steven Gerrard pe banca tehnică a reușit să oprească hegemonia celor de la Celtic, care câștigaseră ultimele 9 ediții de campionat.
Acesta este primul titlu de campion din cariera lui Ianis Hagi. Mijlocașul de 22 de ani mai are în palmares 3 trofee: Cupa și Supercupa României cu Viitorul și Supercupa Belgiei cu Genk.

COINCIDENȚĂ PENTRU IANIS ȘI GICĂ HAGI

Ianis Hagi a reușit să-și adauge în palmares primul titlu la vârsta de 22 de ani. Tatăl său a câștigat primul titlu din carieră tot la vârsta de 22 de ani, cu Steaua București.
Spre deosebire de fiul său, Gică Hagi nu mai avea niciun trofeu la această vârstă. Titlul câștigat cu Steaua în sezonul 1986/1987 a fost și primul trofeu din carieră. Considerat cel mai bun fotbalist român din istorie, Gică Hagi a strâns 19 trofee în cariera sa, dar Ianis are tot timpul din lume să îl întreacă.
Acest succes va rămâne și în memoria lui Steven Gerrard, care și-a trecut astfel în palmares primul trofeu din cariera de antrenor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo