Fostul selecționer al Scoției, Gordon Strachan, i-a urmărit evoluțiile lui Ianis Hagi în stagiunea precedentă. Acum, fostul antrenor al celor de la Celtic a vorbit despre ceea ce a remarcat la tânărul mijlocaș, spunând că deși are talent, Ianis mai are de lucru până când va deveni un fotbalist de top.
"La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie să ai un impact asupra jocului. Ne uităm la alți jucători de top, la ce vârstă au început să-și lase amprenta asupra jocului. Mult mai devreme.
Există riscul să ratezi oportunități dacă nu devii o forță, într-un fel sau altul. Și trebuie să devii o forță în campionatul intern. Nu știu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat jucător de top, trebuie să domini meciurile, să marchezi, să creezi goluri.
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
22/01/2022 LA 10:38
Jude Bellingham joacă în Champions League și e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor", a declarat Strachan, pentru presa scoțiană.
Gordon Strachan a comentat și că Ianis Hagi poate fi dezavantajat de comparațiile cu tatăl său, oferind și un exemplu.
"E un mare dezavantaj! Există oameni ca Frank Lampard, care a devenit un jucător mai bun sau mai influent decât tatăl său, dar tatăl lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff.
Poate fi o experiență foarte grea pentru un asemenea jucător. Pe teren sau în afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu. Nu-i poți cere să fie ca tatăl său. Ce le poți cere copiilor tăi este să fie oameni buni, de care să fie mândru un tată și sunt sigur că tatăl lui este mândru de el", a adăugat fostul selecționer al Scoției.

Ianis, aproape de despărțirea de Rangers

La începutul lunii iunie, jurnaliștii scoțieni au scris că Ianis Hagi a fost pus pe lista de transferuri de către șefii lui Rangers. Cei de la Daily Record au notat că mijlocașul este unul dintre fotbaliștii care ar putea pleca de pe Ibrox în această vară, alături de Alfredo Morelos și Glen Kamara.
Publicația scoțiană a prezentat și interesul celor de la Sevilla pentru Hagi, ibericii fiind pe urmele românului de mai multe săptămâni, alături de cei de la Lazio, PSV Eindhoven și Istanbul Bașakșehir.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
El este singurul jucător de care Jurgen Klopp are nevoie la Liverpool, în opinia lui Carragher
08/01/2022 LA 16:55