Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Celtic este campioana Scoției, cu 4 etape înainte de final! Ianis Hagi și Rangers încheie campionatul pe locul 2

Dani Morar

Publicat 07/05/2023 la 19:13 GMT+3

Celtic a câștigat campionatul Scoției, după victoria cu 2-0 în fața lui Hearts. Alb-verzii au 13 puncte avans față de Glasgow Rangers, cu 4 etape înainte de final, astfel că echipa lui Ianis Hagi va trebui să se mulțumească cu locul secund și în acest sezon.

Celtic, campioana Scoției 2023! Sursa: twitter.

Credit imagine: Eurosport

Celtic a câștigat al doilea titlu consecutiv în campionatul Scoției, asigurându-și trofeul cu 4 etape înainte de final. Alb-verzii au 13 puncte avans față de Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi, care va încheia sezonul pe locul secund.
Celtic a învins-o pe Hearts cu 2-0, după golurile lui Furuhashi și Hyun-Gyu Oh, din repriza a doua. Alexander Cochrane, de la gazde, a fost eliminat în finalul primei reprize, care a faultat din postura de ultim apărător.
Kyogo Furuhashi a deschis scorul în minutul 67. Reo Hatate a primit o pasă peste apărarea adversă și a avnsat cu mingea la picior. Japonezul a centrat pe jos în fața porții pentru conaționalul său, care a marcat golul cu numărul 50 pentru Celtic.
Sud-coreeanul Hyun-Gyu Oh a dublat avantajul oaspeților, la capătul unei acțiuni colective de toată frumusețea. Aaron Mooy a centrat în fața porții, iar autorul golului a reluat cu latul de la semiînălțime, declanșând sărbătoarea pe Tynecastle Park.
Celtic a câștigat cu 2-0 și și-a asigurat astfel cel de-al 53-lea titlu de campioană în Scoția. Rangers deține recordul de titluri, cu 55 de reușite, ultima ispravă având loc acum două sezoane. De asemenea, echipa lui Iani Hagi are 7 triple pe plan intern, record în ceea ce privește un club de fotbal la nivel european.
Citește și:

Ianis Hagi, integralist la Rangers pentru prima dată după accidentarea la genunchi

Ianis Hagi a fost titular la Rangers pentru a doua oară de când a revenit după accidentarea suferită la genunchi și este pentru prima dată când rămâne pe teren până la final.
Echipa sa a jucat acasă, împotriva lui Aberdeen, dar rezultatul partidei nu a mai contat în niciun fel după victoria obținută de Celtic. Chiar și așa, gazdele s-au impus cu 1-0, grație golului marcat de Todd Cantweel, care a reluat din voleu o centrare venită de pe partea dreaptă.
Ianis Hagi a avut o ocazie bună de a marca în minutul 38, dar lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de către Roos. Mijlocașul român nu s-a mai făcut remarcat de-a lungul jocului, fiind evident că mai are nevoie de timp pentru a reveni la forma dinaintea accidentării.
Ianis Hagi a absentat la debutul României în preliminariile Campionatului European din 2024, neregâsindu-se nici măcar pe lista inițială a lui Edi Iordănescu pentru dubla din luna martie.
În ciuda absenței de la meciurile cu Andorra și Belarus, acesta este optimist că se va alătura lotului tricolor în aproximativ o lună, pentru următoarele jocuri din preliminarii, acolo speră să fie chemat pentru a pune umărul la calificarea României la un turneu final, după o pauză de aproape 8 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo