Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, lăudat de antrenorul lui Rangers: "Au fost două săptămâni bune"

Tibi Munteanu

Publicat 01/04/2023 la 11:57 GMT+3

Ianis Hagi a profitat de neconvocarea la echipa națională și s-a pus la punct din punct de vedere fizic alături de echipa sa de club, Glasgow Rangers, astfel că în viitorul apropiat ar putea bifa mai multe minute pe teren, antrenorul său lăudându-i antrenamentele din ultimele săptămâni.

Ianis Hagi (Rangers)

Credit imagine: Getty Images

Ianis Hagi este așteptat să revină la forma care l-a consacrat la Rangers, după ce a lipsit mai bine de un an din cauza unei accidentări suferite în prima lună a anului 2022. Mijlocașul român a tras tare în ultimele săptămâni, profitând că nu a fost angrenat în nicio competiție nici la nivel de club și nici la nivel de echipă națională, astfel că în următoarele partide ar putea prinde și mai multe minute pentru Rangers.

Antrenorul lui Rangers, cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi

Absența lui Ianis Hagi din lotul României pentru meciurile din debutul preliminariilor EURO 2024, cu Andorra și Belarus, i-a fost de bun augur fotbalistului de 24 de ani, pentru că a avut ocazia să se antreneze pentru a reveni la un nivel bun, iar antrenorul său de la Rangers a ținut să puncteze importanța acestei perioade de pauză competițională.
Înaintea reluării campionatului scoțian, antrenorul lui Glasgow Rangers a precizat că ultimele săptămâni au fost foarte utile pentru fotbaliștii care se află în recuperare sau au prins puține minute pentru echipă în ultima vreme, printre care și Ianis Hagi.
Potrivit publicației Daily Record, Michael Beale a vorbit de bine despre mijlocașul român și a expus faptul că ultima perioadă a fost una foarte bună pentru acesta, având ocazia să recupereze cât de cât din punct de vedere fizic absența de un an cauzată de problemele sale medicale. Din finalul lunii ianuarie, de când a revenit pe teren după grava accidentare la genunchi, Ianis Hagi a bifat un total de 87 de minute jucate pe parcursul a 5 meciuri, 3 în campionat și două în Cupa Scoției.
"Am lucrat tot felul de chestii la antrenamente. Au fost două săptămâni bune pentru Hagi, Souttar și Ridvan, care au pus volum în picioarele lor", a declarat Michael Beale.
Citește și:

Cum a comentat presa din Scoția neconvocarea lui Ianis Hagi la națională

România a câștigat cu Andorra și Belarus, în primele două etape din preliminariile EURO 2024. Tricoloriii s-au impus cu 2-0 în primul meci, în deplasare, și au câștigat la limită, 2-1, pe teren propriu, în partida cu Belarus, astfel că au bifat 6 puncte din 6 posibile.
Edi Iordănescu a hotărât să nu-l convoace pe Ianis Hagi la această primă acțiune a naționalei din 2023, pentru că acesta a jucat puține minute la Rangers de la revenirea după accidentarea suferită anul trecut. Deși decizia selecționerului părea să fie logică, Gică Hagi a considerat că fiul său merita să fie prezent alături de tricolori și a criticat acest lucru în mod public, provocând un adevărat scandal mediatic chiar înaintea startului campaniei de calificare la un nou turneu final pentru naționala României.
În urma acestei decizii a selecționerului, site-ul oficial al celor de la Rangers a scris că echipa scoțiană este principalul beneficiar. Jurnaliștii britanici au notat faptul că Ianis a putut să se pregătească în liniște timp de două săptămâni pentru a putea să revină la forma la care era înainte de operația la genunchi.
"În timp ce selecționerului României se află în mijlocul unei controverse legată de situația lui Ianis Hagi, Rangers este cea mai avantajată de mișcarea antrenorului.
Mijlocașul român a avut parte de două săptămâni petrecute la centrul de antrenament de la Ibrox, timp în care a fost monitorizat atent de echipa medicală a clubului. Ianis încearcă să-și revină la capacitate maximă și caută să-și recapete starea fizică și să forțeze să intre în planurile lui Michael Beale", a notat Rangersnews.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo