Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

5 puști brazilieni care vor marca fotbalul mondial

Ion Alexandru

Actualizat 17/12/2019 la 10:04 GMT+2

Brazilia este un izvor nesecat de talente pe care fotbalul se bazează foarte mult. Unii au făcut deja pasul către fotbalul mare așa cum sunt Vincius (Real), Douglas Luiz (Aston Villa), Rodrygo (Real) sau Emerson (Betis), dar sunt încă mulți jucători de mare perspectivă care pot și vor uimi lumea fotbalului în următorii ani.

Talles Magno

Credit imagine: Getty Images

Articol scris din Brazilia de Joao Vitor Roberge
Fotbalul brazilian a trăit și trăiește în 2019 momente importante în istoria sa: încă o dată avem la nivel local echipe cu un fotbal pe care de fapt îl iubim. Echipe de top, precum Flamengo, Santos sau Grêmio, au evoluții foarte bune, ofensive. E ceva diferit față de echipele care nu mai vreau posesia și jucau doar cu contra-atac. Motivele principale sunt Jorge Jesus și Jorge Sampaoli, antrenori străini care nu au reușit să facă o treabp foarte bună la echipe de top în Europa, dar care au arătat cât de limitați sunt acum cei mai titrați antrenori brazlieni. Alături de Jesus și Sampaoli, un alt motiv este că avem o generație de tineri, foarte promițători, care își doresc să aducă bucuria fotbalului în cele mai mari ligi din lume.
Vă prezentăm cinci fotbalisti brazilieni cu vârstă sub 23 de ani care au avut un 2019 excelent și care își doresc să facă mai mult.

Talles Magno

17 ani
Vasco da Gama
Extremă stânga
5 milioane de euro (Transfermarkt)
Chiar dacă este un băiat de 17 ani, Talles Magno este cel mai bun fotbalist de la Vasco da Gama la ora actuală. A fost convocat pentru Mondialul u-17 în Brazilia, dar s-a accidentat și nu a jucat finala. Presa a considerat că Vasco a făcut o mare greșeală. Clubul nu a considerat că orice meci din campionatul brazilian e o vitrină mai bună decât un mondial necunoscut. Clubul a pierdut un jucător cu dribbling, viteză și inteligența pentru restul sezonului și a avut dificultății mari fără Talles Magno.

Reinier

17 ani
Flamengo
Mijlocaș ofensiv
25 milioane de euro (Transfermarkt)
Este considerat "Puștiul de aur" la Flamengo, echipa anului în Brazilia, campioana națională și continentală. N-are spațiu în primul 11 pentru că roși-negrii au fotbaliști de top pentru stadardele la care a ajuns: cvartetul De Arrascaeta, Everton Ribeiro, Bruno Henrique și Gabriel Barbosa nu lasă nicio șansă pentru un băiat deja urmărit intens de echipe mari din Europa. N-a jucat Mondialul u-17 pentru că clubul a acționat mai bine și nu l-a lăsat la națională, în perioada în care Flamengo a jucat fazele decisive în Cupa Libertadores.

Bruno Guimarães

22 ani
Athletico Paranaense
Mijlocaș central
20 milioane de euro (Transfermarkt)
Cel mai bun fotbalist de la Athletico, câștigătoarea Cupei Braziliei, după ce a eliminat echipe uriașe din Brazilia precum Flamengo său Internacional. De fapt, Flamengo, o echipă foarte bogată în acest sezon, il vrea pe el în echipa din vară (deci din ianuarie).

Matheus Henrique

21 ani
Grêmio
Mijlocaș central
22 milioane de euro (Transfermarkt)
A bifat 20 de meciuri în Série A braziliană și 9 în Cupa Libertadores. A fost chemat la națională olimpică, într-o listă care încă este preliminară. Matheus Henrique are bun dribbling și o bună prezență pe mijloc. Face bine faza de apărare și gândește bine jocul. El știe cum să construiscă fazele chiar din propria jumătate de teren.

João Pedro

18 ani
Fluminense
Atacant
20 milioane de euro (Transfermarkt)
Acest tânar are deja o nouă echipă: din iarna europeană va juca la Watford. Așa cum s-a întâmplat cu Richarlison, care și-a început cariera la Fluminense, João Pedro merge la Vicarage Road. E vândut din 2018. Clubul din Premier League a știut ce cumpără. Are forță și inspirație în fața porții, „fler” de gol, așa cum spunem în Brazilia, și are un potențial mare de creștere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo