Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atalanta - Juventus 1-1. Reușita fabuloasă a lui Malinovsky, anulată în prelungiri de Danilo

Cristian Mihală

Publicat 13/02/2022 la 23:42 GMT+2

Atalanta a remizat pe teren propriu cu Juventus, într-o partidă contând pentru etapa a 25-a din Serie A, scor 1-1. Mihăilă a fost rezervă neutilizată pentru formația lui Gasperini, care s-a văzut egalată în prelungiri, după un corner.

Malinovskyi esulta per il gol in Atalanta-Juventus - Serie A 2021/2022 - Imago pub not in UK

Credit imagine: Imago

Partida de la Bergamo a început în nota de dominare a "Bătrânei Doamne", cu Vlahovic în rol de turn de control în careul formației lui Gasperini. Fostul golgheter al Fiorentinei a avut două ocazii bune, înainte ca Atalanta să echilibreze jocul. Absența lui Zapata, accidentat, l-a scos la rampă pe Boga, un fotbalist cu o viteză deosebită, dar care e în multe rânduri prea individualist. Acesta i-a creat multe probleme lui Danilo, dar nu a apucat să finalizeze niciuna dintre acțiunile avute.
Prima jumătate de oră a fost marcată de două faze controversate, dar senzația a fost că VAR-ul a luat deciziile corecte. Mai întâi, a fost un posibil penalty, după un henț al lui De Ligt. Apoi, Atalanta a cerut roșu la Wojciech Szczesny, după o intervenție la Teun Koopmeiners. Portarul polonez a ieșit hazardat din poartă, fotbalistul gazdelor a părut că e în căutarea contactului, știind că un fault ar însemna și eliminarea goalkeeperului. Mingea a ajuns în cele din urmă la Muriel, dar șutul acestuia a fost respins cu ușurință de un fundaș advers repliat. Cert e că centralul nu dăduse avantaj la această fază, ulterior VAR-ul verificând dacă nu cumva Szczesny a faultat.

Malinovsky, gol fantastic în Atalanta - Juventus

Torinezii au semnat cea mai mare ocazie a reprizei secunde, prin același Vlahovic, dar partida părea că se va îndrepta spre un egal.
Nu a fost de acord cu asta ucraineanul Malinovsky, care a reușit un gol de generic. Dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, mijlocașul a trimis o folha seca incredibilă, mingea căzând brusc în fața lui Szczesny. E adevărat, polonezului probabil i se poate imputa într-o oarecare măsură golul, dar trebuie spus că forța șutului fotbalistului lui Gasperini a fost una deosebită. Ucraineanul a reușit astfel al 6-lea gol din Serie A în acest sezon și s-a opus tradiției. Ultima oară când Atalanta pierdea două meciuri la rând în campionat, pe teren propriu, se întâmpla în noiembrie 2019. Atunci, Cagliari și Juventus se impuneau la Bergamo, iar fanii piemontezi credeau că istoria se va repeta, după ce echipa lui Răzvan Marin câștigase, la începutul lunii, pe terenul formației lui Gasperini.
Nu a fost victorie pentru "Bătrâna Doamnă", dar aceasta a obținut un egal dramatic, în prelungiri. După un corner de pe partea dreaptă în direcția lor de atac, Danilo a apărut perfect la finalizare, trimițând o lovitură de cap imparabilă.
Cu această remiză, Atalanta ratează șansa de a reveni pe 4 în clasament, rămânând la două puncte de Juventus. Torinezii au cea mai bună perioadă de la revenirea lui Allegri pe bancă (11 meciuri fără înfrângere), dar în această seară au arătat multă lipsă de idei, deși nu au intrat în meci deloc rău. Golul din final le dă moral piemotezilor, care par în acest moment favoriți la locul 4.
CITEȘTE ȘI:

Chiricheș a ratat la mustață o victorie mare, Răzvan Marin și Drăgușin, criticați

Vlad Chiricheș a fost la câteva secunde de o victorie în fața Romei lui Mourinho, duminică, în Serie A. Sassuolo a revenit de la 0-1 și părea că va câștiga disputa cu formația capitolină, dar Cristante a smuls un punct, în minutul 90+4.
Răzvan Marin a fost și el titular în meciul încheiat la egalitate duminică de Cagliari la Empoli, 1-1, acelaşi scor fiind reuşit de Salernitana, cu Radu Drăguşin integralist, în întâlnirea din deplasare cu Genoa.
Marin a luat un cartonaş galben în minutul 71 şi a fost înlocuit opt minute mai târziu de atacantul Leonardo Pavoletti, care a reuşit golul egalării. Drăguşin a văzut şi el un cartonaş galben în minutul 75. Cei doi jucători români au fost criticaţi de site-ul Tutto MercatoWeb pentru evoluţiile lor din această etapă, primind cele mai mici note de la echipele lor.
Marin a fost notat cu 5 de TMW, care a scris: "Meci de uitat pentru mijlocaş, care încă din primele minute a riscat jucând câteva mingi în careul lui Cagliari. Mai mult, golul lui Empoli a venit după o greşeală a sa."
Despre Drăguşin, notat cu 4,5, TMW a scris: "Cu adevărat un meci slab pentru fostul jucător al Sampdoriei, vinovat la faza golului şi mereu depăşit."
Cagliari a coborât pe locul 18, primul retrogradabil, având 21 de puncte după 25 de jocuri. Salernitana este lanterna roşie, cu 12 puncte după 24 de jocuri.
În prima partidă a zilei, AC Milan a învins-o cu 1-0 acasă pe Sampdoria şi a urcat pe prima poziţie a clasamentului, cu un punct mai mult decât marea rivală Inter Milano, ce are un meci mai puţin disputat.
Golul a fost reuşit în minutul 8 de Rafael Leao, lansat chiar de portarul lui Milan, Mike Maignan. Goalkeeperul Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă la gazde. Milan are acum 55 de puncte, unu mai mult decât Inter, care are 24 de jocuri disputate, şi două mai mult decât Napoli, ce a jucat 25 de meciuri.
Sâmbătă, în derby-ul etapei, Napoli a remizat acasă cu Inter Milano, scor 1-1. Napoli a deschis scorul prin penalty-ul transformat de Lorenzo Insigne în minutul 7. Edin Dzeko a egalat în minutul 47. Portarul Ionuţ Radu a fost rezervă sâmbătă la Inter.
Tot sâmbătă, Ştefan Radu a jucat din minutul 78 pentru Lazio, care a învins-o cu 3-0 pe Bologna la Roma.
Rezultatele de azi din Serie A
  • Milan - Sampdoria 1-0
  • Empoli - Cagliari 1-1
  • Genoa - Salernitana 1-1
  • Verona - Udinese 4-0
  • Sassuolo - Roma 2-2
  • Atalanta - Juventus 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo