Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Buffon a recunoscut de ce a rămas la Juventus, pe vremea când campioana Italiei era retrogradată

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/12/2019 la 15:36 GMT+2

Gianluigi Buffon și Alessandro Del Piero sunt unii dintre jucătorii emblematici ai lui Juventus care nu au abandonat clubul din Torino când "Bătrâna Doamnă" a fost implicată în scandalul "Calciopoli", în urmă cu 13 ani.

buffon idol

Credit imagine: Getty Images

La avea vreme, mai multe echipe din Serie A și Serie B au fost acuzate că au trucat meciuri. Decizia finală a fost ca Juve să piardă ultimele două titluri de campioană câștigate și să fie retrogradată în eșalonul secund din Italia. Ibrahimovic, Emerson, Zambrotta, Vieira, Mutu, Cannavaro și Thuram au fost printre cei care au preferat să plece de la Torino, în timp ce Del Piero și Buffon au rămas.
Portarul în vârstă de 41 de ani a vorbit recent despre momentul în care a hotărât să râmână la Torino, în ciuda situației delicate în care se afla clubul:
"În ciuda tuturor speculațiilor apărute la acea vreme, eu am ales să rămân la Juventus pentru a le oferi un bun exemplu tuturor celor care iubesc cu adevărat fotbalul. Aveam 28 de ani și mă aflam la jumătatea carierei. Tocmai câștigasem Campionatul Mondial și mă luptam pentru câștigarea Balonului de Aur. Chiar dacă știam că este riscant, am decis să stau alături de Juventus în acele momente grele. Dacă aș fi ales altfel, multe lucruri s-ar fi schimbat radical. Viația mea s-ar fi schimbat în întregime. În acel moment, eram sigur că dacă voi avea un comportament corespunzător și voi fi bun cu oamenii din jurul meu, voi primi înapoi tot ce îmi doream. Așa s-a și întâmplat, iar acum nu am cuvinte pentru recunoștința mea. Am 41 de ani și tot ce am realizat se datorează acelui moment, din urmă cu 13 ani.", a spus Buffon în cadrul "Agnelli 2019 Trophy".
buffon idol
Gianluigi Buffon este considerat una dintre legendele lui Juventus. Ajuns în 2001 la Torino, portarul de 41 de ani a jucat de 661 ori pentru campioana Italiei, timp în care a bifat 312 de meciuri fără să primească gol. "Gigi" Buffon are în palmares 19 trofee câștigate alături de formația din Torino, printre care se numără și nouă titluri de campioană în Serie A. Buffon a ridicat deasupra capului și Cupa Mondială, cucerită alături de naționala Italiei în 2006, după finala cu Franța.
Singurul trofeu important care lipsește din vitrina portarului legendar este Champions League. Buffon a fost foarte aproape să-l obțină în urmă cu două sezoane, când Juventus a pierdut în finala de la Cardiff, împotriva Realului. După un sezon petrecut la PSG, Buffon s-a întors "acasă", însă pe postul de rezervă pentru portarul polonez Szczesny.
Juventus se află pe locul al doilea în actualul sezon din Serie A, cu un singur punct în spatele liderului Inter. Formația pregătită de Maurizio Sarri a obținut și calificarea în "optimile" UEFA Champions League, cu două etape înainte de încheierea fazei grupelor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo