Gianluigi Buffon a ajuns la 43 de ani, dar nu are de gând să agațe ghetele în cui. În urmă cu câteva zile, veteranul portar a semnat un contract pe 2 ani cu Parma, afirmând că vrea să pună umărul la revenirea echipei la care s-a format în Serie A.
Deși a fost curtat intens de cluburi precum Olympiakos, Beșiktaș, Benfica sau Sevilla, Buffon a preferat să revină la Parma, club la care debuta în Serie A acum mai bine de 25 de ani.
Revenirea legendarului goalkeeper nu este însă pe placul fanilor "cruciaților". Ultrașii Parmei nu au uitat că în urmă cu 20 de ani, Buffon părăsea gruparea emiliană pentru a semna cu Juventus, club cu care a cunoscut nenumărate succese ulterior.
Fotbal
Ronaldo nu a mai suportat să audă ce spune Cassano despre el și a făcut rost de numărul lui
04/12/2021 LA 15:28

Buffon, contestat vehement de fanii Parmei

Facțiunea radicală a suporterilor nu s-a mulțumit să conteste revenirea lui Buffon doar în mediul on-line, ci a mers și mai departe. Aceștia au afișat un banner imens pe porțile stadionului Ennio Tardini, pe care se poate citi un mesaj dur la adresa lui Buffon.
"Ai plecat ca un mercenar, nu te poți întoarce ca un erou. Onorează tricoul!", a fost mesajul fanilor pentru Buffon.
Brigada de ultrași care a realizat bannerul a postat o fotografie cu acesta pe contul oficial de Facebook, iar comentariile fanilor au curs în valuri. Chiar dacă majoritatea au "îngropat securea războiului" și sunt de părere că revenirea lui Buffon este benefică pentru club, există destui fani care nu au uitat de "trădarea" de acum 20 de ani.
"Acum 20 de ani ne-ai promis că nu vei purta niciodată tricoul ăla, iar după 3 săptămâni ai semnat cu Juventus. Acum te întorci la singurul club cu care ai câștigat un trofeu european (n.r. Cupa UEFA, în 1999). Toate astea arată că ești un o mic!", a fost unul dintre comentariile suporterilor.
Buffon a fost promovat la echipa mare a Parmei în 1994 și a jucat la gruparea emiliană până în 2021, când s-a transferat la Juventus în schimbul a 50 de milioane de €, fiind multă vreme cel mai scump portar din lume.
Fotbal
De la 20€/lună, pe locul 3 în clasamentul pentru Balonul de Aur. Povestea fantastică a lui Jorginho
30/11/2021 LA 07:56
Fotbal
Parma, spre Serie C, după un nou meci groaznic? Man, uitat iar pe banca de rezerve
21/11/2021 LA 15:03