În vârstă de 43 de ani, Gianluigi Buffon se desparte în această vară de Juventus, revenind la Parma, echipă care i-a transferat în sezonul trecut pe Dennis Man și Valentin Mihăilă. Informația a fost făcută publică de jurnalistul Fabrizio Romano, iar Parma va face anunțul oficial în zilele următoare. Buffon revine astfel la Parma după 26 de ani, atunci când cariera lui legendară a început.
Deși are 43 de ani, legendarul portar italian este în continuare un goalkeeper extrem de valoros. Buffon a fost curtat serios de Olympiakos, Beșiktaș, Benfica şi Sevilla. Totuși, Buffon a ales să revină la prima dragoste din fotbal, Parma, echipă la care fotbalistul s-a lansat în urmă cu aproape 30 de ani.
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59

Gianluigi Buffon revine la Parma, alături de Man și Mihăilă

Parma a retrogradat în Serie B, dar oficialii clubului pregătesc un proiect solid prin care își doresc să revină cât mai curând în prima ligă italiană, ceea ce îl atrage pe Buffon, un portar care are de gând să continue în fotbal cât de mult cu putință. Parma este clubul la care portarul a crescut și a debutat în Serie A, în 1995.
Conducerea echipei a insistat pentru această mutare, care iată că s-a și realizat după ce Enzo Maresca, fost coleg al lui Buffon la Juventus, a venit pe banca echipei. În plus, proiectul italienilor prin care Parma își dorește să obțină cât mai curând promovarea în Serie A este fără doar și poate tentant pentru legendarul goalkeeper.
Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25