Articol scris de Radu Florea
După plecarea lui Federico Chiesa de la Fiorentina la Juvenutus, în vara anului 2020, un alt tânăr talentat reușea să confirme pentru echipa "viola": Dusan Vlahovic.
Vlahovic și-a început cariera fotbalistică la echipa din țara sa natală, Partizan Belgrad, echipă alături de care a reușit să câștige și un campionat. Datorită talentului său uriaș, la vârsta de doar 18 ani, atacantul sârb reușea să prindă un transfer chiar în Serie A, la Fiorentina. În primele două sezoane la echipa din Florența, Vlahovic a început ca titular doar 14 partide. Sezonul precedent, după plecarea lui Chiesa la Juventus, Vlahovic a reușit să înscrie 21 de goluri în 37 de partide, devenind unul dintre cei mai buni tineri atacanți ai Europei.
Cupa Mondială FIFA
Nemulțumiri în lotul Portugaliei înainte de sfertul cu Maroc! Cum i-a enervat Ronaldo pe colegii săi
ACUM 4 ORE

Atletico Madrid și Tottenham, refuzate de Vlahovic

Atletico Madrid și Tottenham au încercat să-l transfere vara trecută pe tânărul atacant sârb, spaniolii oferind chiar €60 milioane, însă fară a avea succes, Vlahovic declarând că dorește să continue în Italia. Viitorul părea cert pentru fotbalistul sârb, conducerea Fiorentinei demarând negocierile pentru prelungirea contractului.
În sezonul actual, atacantul Fiorentinei a continuat evoluțiile foarte bune, reușind să marcheze 4 goluri în campionat. De la începutul sezonului precedent și până în prezent, sârbul a înscris 25 de goluri în Serie A, fiind depășit doar de Cristiano Ronaldo și Ciro Immobile, cu 29 de reușite, respectiv 26.
CITEȘTE ȘI:
AXEL KEI, ATACANTUL DE 13 ANI CARE UIMEŞTE ÎNTREAGA PLANETĂ CU FIZICUL SĂU! A DEBUTAT LA PRIMA ECHIPĂ, SETÂND UN RECORD

Viitorul lui Vlahovic e incert

Actuala înțelegere a lui Vlahovic cu Fiorentina expiră în 2023, astfel că, la sfârșitul lunii septembrie, președintele Fiorentinei, Rocco Commisso, venea cu o declarație interesantă, afirmând că i-a oferit lui Vlahovic un salariu brut de €40 milioane pe cinci ani, acesta fiind cel mai mare contract din istoria Fiorentinei, mai mult decât au câștigat chiar Batistuta și Rui Costa, pe vremea când aceștia au evoluat pentru echipa din Florența. După doar câteva zile, Commisso a revenit cu o nouă declarație publică, confirmând că Vlahovic a refuzat prelungirea contractului; astfel s-au încheiat negocierile între cele două părți, negocieri începute în urmă cu câteva luni.
S-a vorbit mult despre interesul echipelor din Anglia pentru atacantul Fiorentinei, însă, dacă punem cap la cap dorința lui Vlahovic de a continua în Italia cu tradiția lui Juventus de a coopta cei mai buni tineri fotbaliști din campionatul intern, echipa din Torino ar putea reprezenta o viitoare destinație pentru tânărul atacant. Însă, până ca Dusan Vlahovic să urmeze drumul către Torino, drum pe care l-au urmat și predecesorii săi de la Fiorentina, Bernardeschi și Chiesa, mai este cale lungă. Până la un eventual interes al lui Juventus pentru tânărul atacant, toate privirile vor fi ațintite asupra lui Vlahovic, specialiștii anticipând că atacantul sârb va egala în acest sezon performanța din stagiunea precedentă și va marca peste 20 de goluri în campionat.
Fotbal
Răsturnare de situație în cazul transferului lui Ronaldo la Al Nassr! Anunțul presei din Portugalia
07/12/2022 LA 16:53
Premier League
Ten Hag l-a dat repede uitării pe Cristiano Ronaldo! Ce a spus antrenorul lui United despre lusitan
07/12/2022 LA 14:52