Articol scris de Romeo Ene
Fostul antrenor al Barcelonei şi al lui Bayern a acceptat întotdeauna provocări noi, iar Ranieri crede că dorinţa lui Pep de a căuta ceva diferit îl va conduce către Serie A, iar asta este doar o chestiune de timp.
"Sunt convins că Guardiola va antrena în Serie A într-o zi. M-am bucurat de finala Champions League. Sunt foarte bucuros pentru foștii mei jucători: Kante, Chilwell și Mahrez", a spus Ranieri, citat de Goal.com.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM 10 ORE

Ranieri, încrezător în revenirea echipelor italiene pe plan european

Într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport, Ranieri a comentat lipsa succesului echipelor italiene în Europa din ultimele sezoane, fiind încrezător în legătură cu viitorul: "Vom reveni pentru că se observă semne de creştere care nu pot fi ascunse de eliminarea prematură a echipelor italiene. O Serie A care se bucură de revenirea lui Mourinho, a lui Allegri şi poate a lui Sarri, va creşte cu siguranţă nivelul campionatului."
"Îmi parte rău pentru Antonio Conte, care a plecat de la Inter, dar sunt convins că Guardiola va veni mai devreme sau mai târziu să antreneze în Italia. Cu toate acestea, trebuie să facem un lucru cât mai curând posibil, anume trebuie să creştem ritmul jocurilor. Dacă nu vom face asta, atunci va fi dificil să fim competitivi.", a precizat Ranieri.
Au fost multe întrebări cu privire la viitorul lui Pep pe banca tehnică, înainte ca acesta să semneze un nou contract cu Manchester City în noiembrie 2020. El susţine că mai are multe de realizat pe Etihad, în ciuda faptului că a câştigat 3 titluri în ultimele 4 sezoane. A reuşit să câştige şi 4 Cupe ale Angliei, dar şi o FA Cup. A fost foarte aproape să câştige Liga Campionilor în acest sezon, însă a pierdut finala cu Chelsea, scor 0-1.
Liga Campionilor este obiectivul pe care şi l-a fixat Guardiola, însă mai are de aşteptat pentru a obţine cel de-al treilea trofeu în postura de antrenor. El este hotărât să obţină acest triumf alături de City, astfel Serie A mai are de aşteptat pentru a-l întâmpina pe Guardiola ca antrenor.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50