În această iarnă, oficialii viola s-au interesat de Man, care a prins un sezon bun în tricoul roş-albaştrilor. Potrivit italienilor, românul chiar şi-a dat acordul de transfer, dar preţul aberant cerut de oficialii din Berceni a dus la sistarea negocierilor.

Dar trupa viola şi-a găsit un fotbalist de atac, cu mult mai multă experienţă şi mult mai ieftin. Zvonurile și informațiile tot mai concrete referitoare la transferul lui Aleksandr Kokorin la Fiorentina au fost oficializate joi, prima dată de către Spartak Moscova, pe site-ul său oficial.

Fotbal
Dan Petrescu, taxat dur după ce a fost demis de la Kayserispor: "A găsit ceea ce și-a căutat"
24/02/2021 LA 15:18

Jucătorul de 29 de ani anunțase deja pe Twitter că a devenit jucătorul clubului "viola".

Suma de transfer nu a fost făcută încă oficială, dar conform calciomercato.it, clubul moscovit va primi între 4 și 5 milioane de euro, Kokorin va semna un contract pe trei ani și jumătate cu Fiorentina, cu o opțiune pentru încă un an și va câștiga aproximativ 1,8 milioane de euro pe an, plus bonusuri substanțiale.

Pentru fotbalistul rus au mai rămas doar de efectuat controale medicale, urmând să semneze contractul, probabil în cursul zilei de vineri.

Kokorin, favoritul lui Dan Petrescu

Antrenat la Dinamo Moscova, în trecut, de Dan Petrescu, internaţionalul rus l-a impresionat pe actualul tehnician al lui Kayserispor. "Super-Dan" îl consideră pe Kokorin cel mai bun şi complet fotbalist pe care l-a antrenat.

"Kokorin a fost cel mai bun. De când am venit la Dinamo Moscova i-am spus că e cel mai bun din Rusia. N-am văzut un jucător să aibă tot, ca și Kokorin. Mi-a părut rău că n-a ajuns la Barcelona sau Real Madrid. Avea tot. Și am jucat cu Zola, Gullit, Vialli, Hagi… N-am văzut ca și Kokorin. Avea stâng, drept, viteză, cap, știa să se apere", explica Dan Petrescu, de curând.

Kokorin are 48 de selecții la echipa națională pentru care a marcat 12 goluri.

El ajunsese la Spartak Moscova în august 2020, liber de contract.

Turkish Süper Lig
Reacția lui Șumudică după demiterea lui Dan Petrescu de la Kayseri: "În Turcia e greu să antrenezi"
24/02/2021 LA 10:27
Fotbal
Și-a forțat Dan Petrescu plecarea? Șansa uriașă pe care o are: Neil Lennon, demis de la Celtic
24/02/2021 LA 07:33