Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gennaro Gattuso nu mai este antrenorul lui Napoli! Mesajul postat pe Twitter de proprietarul echipei

Nicu Savin

Actualizat 24/05/2021 la 15:48 GMT+3

Gennaro Gattuso a fost demis de la Napoli imediat după ce echipa a ratat calificarea în Champions League. Proprietarul Aurelio De Laurentiis a postat pe Twitter un mesaj prin care îi mulțumește antrenorului pentru munca depusă la echipa din sudul Italiei.

Gennaro Gattuso durante Milan-Napoli - Serie A 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

În ultima vreme, presa italiană a scris că Gennaro Gattuso nu va mai continua la Napoli din sezonul viitor, indiferent de locul pe care îl va ocupa echipa la finele acestei stagiuni. Lucrurile au devenit însă foarte clare imediat după ultima etapă, când Napoli a remizat pe teren propriu cu Verona și a terminat astfel pe locul 5 în Serie A, urmând să joace doar în Europa League în sezonul viitor.
Chiar dacă Gattuso nu a confirmat oficial despărțirea de Napoli, excentricul proprietar al echipei, Aurelio De Laurentiis a avut o postare de contul personal de Twitter care nu mai lasă loc de nicio interpretare.
"Dragă Rino, sunt fericit că am petrecut aproape doi ani alături de tine. Îţi mulţumesc pentru muncă, îţi doresc succes oriunde vei ajunge. O mare îmbrăţişare pentru soţie şi copii.", a scris De Laurentiis pe Twitter.

Gennaro Gattuso pleacă după aproape 2 ani de la Napoli

Gennaro Gattuso a ajuns la Napoli în decembrie 2019, înlocuindu-l pe Carlo Ancelotti. În sezonul precedent, echipa a terminat pe locul 7 în Serie A și apoi a ajuns în grupele Europa League. Aventura napoletanilor în Europa s-a oprit în 16-imi, fiind eliminați surprinzător de Granada.
Din acel moment au început să apară zvonurile că Gattuso nu mai are zile multe "sub Vezuviu", chiar dacă în Serie A lucrurile au început să meargă tot mai bine. Napoli a urcat pe un loc de Champions League pe final și avea nevoie de o victorie în ultima etapă pentru a reveni în grupele Champions League. Din nefericire pentru fanii napoletani, meciul cu Verona s-a terminat 1-1, iar victoria lui Juventus de la Bologna a lăsat-o pe Napoli în afara Top 4.
Chiar dacă a eșuat pe final la Napoli, Gattuso nu duce lipsă de oferte. Cele mai noi informații din Italia susțin că managerul de 43 de ani va ajunge la Fiorentina. De asemenea, va fi interesant de văzut cine îi va lua locul la Napoli. Massimiliano Allegri ar fi primul pe listă, dar acesta este dorit și de Real Madrid, iar oferta madrilenilor ar fi mult mai tentantă. Sergio Conceicao, Simone Inzaghi sau Maurizio Sarri sunt alte nume importante care ar putea ajunge la Napoli în această vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo