Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gotze şi-a găsit echipă în timp record, după anunţul despărţirii de Dortmund. Merge la un club uriaş

Cristian Mihală

Actualizat 24/05/2020 la 17:16 GMT+3

Mario Gotze (27 de ani) se va despărți de Borussia Dortmund în acestă vară, când îi va expira contractul. Germanul a fost deja contactat de AC Milan, iar părţile au ajuns la un acord de principiu.

Mario Götze e gata de un nou început

Credit imagine: Getty Images

Unul dintre cei mai bine cotaţi jucători din lume în urmă cu 5-6 ani, Gotze nu a mai impresionat la fel de mult în ultimele sezoane, în prezent fiind o variantă doar de conjunctură pentru primul "11" al lui Dortmund. Ca atare, în condiţiile în care Favre nu se mai bazează pe el, mijlocaşului ofensiv nu i s-a mai făcut o ofertă de prelungire a contractului şi va pleca din postura de jucător liber de contract.
Mario (n.r. - Gotze) va pleca în vară. Am luat această decizie împreună cu el. Este un băiat foarte bun | Michael Zorc.

Gotze, spre AC Milan

În ciuda evoluţiilor mai puţin convingătoare, numele lui Gotze atrage, iar Milan a intrat imediat pe fir, anunţă TuttoMercatoWeb.com. "Diavolii" caută jucători cu experienţă, care să ajute clubul să iasă din amorţeala ultimilor ani, iar germanul pare un fotbalist care are capacitatea să treacă peste perioada grea şi să strălucească.
În consecinţă, oficialii de pe San Siro i-au oferit un contract foarte avantajos, dar şi posibilitatea de a se reabilita în tricoul uneia dintre cele mai celebre echipe din lume. Milan are în palmares 7 Cupe/Ligi ale Campionilor, fiind depăşită la acest capitol doar de Real Madrid.
Părţile au ajuns la un acord de principiu, urmând ca în momentul în care restricţiile de zbor vor fi ridicate, Gotze să zboare în Lombardia pentru a îşi pune semnătura pe contract. De notat că Roma şi Lazio s-au interesat şi ele de posibilitatea de a-l lui pe german, dar Milan s-a mişcat mai repede şi a obţinut promisiunea mijlocaşului ofensiv că va veni să pună umărul la reconstrucţia echipei.
De-a lungul carierei, Mario Gotze a evoluat numai în Germania, la Borussia Dortmund și Bayern Munchen. 81 de goluri în 331 de apariții a marcat mijlocașul pentru cele două rivale din Bundesliga, alături de care a câștigat 12 trofee.
Cel mai bun moment al carierei lui Gotze a fost fără îndoială în 2014, la Mondialul din Brazilia, când golul său din minutul 113 al finalei cu Argentina a adus titlul mondial Germaniei. La acel turneu final, mijlocaşul ofensiv, care avea doar 21 de ani, a marcat de 4 ori, fiind selectat în echipa ideală a turneului final.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo