Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lazio, aproape de numirea lui Maurizio Sarri, după ce Inzaghi a plecat la Inter

Cristian Mihală

Publicat 05/06/2021 la 12:44 GMT+3

Lazio a ajuns la un acord de principiu cu Maurizio Sarri, fostul antrenor al celor de la Juventus. Înțelegera urmează să fie parafată azi, după ce conducerea "vulturilor" a acceptat termenii doriți de Sarri. Un punct important în negocieri a fost politica de transferuri a clubului lazial.

Maurizio Sarri

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Ștefan-Toma
Totul este gata pentru înlocuirea lui Inzaghi, plecat la Inter. Lipsește doar anunțul oficial, așteptat astăzi, iar apoi Maurizio Sarri va fi cu adevărat noul antrenor al "I biancocelesti". După lungile negocieri de joi dintre Lotito, Tare și fostul antrenor al lui Juventus, Chelsea și Napoli, ieri a avut loc o nouă rundă de negocieri între oficialii din Cetatea Eternă și agentul antrenorului, Fali Ramadani. S-a pus totul la punct și ne aflăm foarte aproape de parafarea numirii lui Sarri ca viitor antrenor.
Dacă prima întâlnire a servit pentru a se cunoaște, a înțelege și a regla fin programul tehnic care trebuie urmat, cea de ieri a trebuit să stabilească clar aspectele economice ale acordului. S-a ajuns la un acord de principiu, iar în acest moment lipsește doar anunțul oficial, astfel încât aventura lui Sarri pe banca "biancoceleștilor" să poată începe.
După seria lungă de negocieri în care părțile au discutat durata contractului și amploarea angajamentului s-a ajuns la următorii termeni:
  • acordul inițial va fi pe o perioadă de doi ani cu o opțiune de prelungire în funcție de performanțele din sezonul următor.
  • salariul va fi în jur de 3 milioane de euro ca parte fixă, la care se vor adăuga o serie de bonusuri care ar putea să ridice salariul lui Sarri până la aproape 4 milioane de euro în total.
  • au fost incluse mai multe bonusuri; numărul de victorii din campionat (bonusul va fi activat la a 20-a victorie) și calificarea în Champions League sau în Europa League vor fi premiate. Un alt bonus separat se va acorda pentru câștigarea "Scudetto", chiar dacă în acest moment un astfel de obiectiv pare utopic.
Oficialii lazialior au declarat că desemnarea lui Maurizio Sarri ca viitor antrenor nu a fost una ușoară.

Stafful lui Sarri la Lazio și de ce mutarea e una inspirată

Viitorul staff tehnic al lui Sarri va fi format din 4-5 colaboratori, cu Giovanni Martusciello ca punct fix, cei doi colaborând în ultima aventură a lui Maurizio, cea pe banca lui Juve. Alți membri din staff ar putea fi asistentul tehnic Marco Ianni, preparatorul fizic Andrea Pertusio și antrenorul de portari Massimo Nenci, dar și Adalberto Grigioni, actual antrenor de portari al "Biancoceleștilor".
Sezonul trecut, sub comanda lui Simone Inzaghi, Lazio s-a clasat pe locul 6, loc ce îi asigură prezența în Europa League pentru sezonul 21/22 .
Numirea lui Maurizio Sarri pe banca echipei din Roma pare una de bun augur, în trecut managerul italian reușind câștigarea titlului de campion cu Juventus și câștigarea Europa League cu Chelsea.
Experința lui Maurizio și păstrarea jucătorilor Joaquín Correa, Luis Alberto, Sergej Milinković-Savić și a golgheterului Ciro Immobile pot face din Lazio o candidată certă pentru locurile de Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo