Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Massimiliano Allegri s-a decis! Italienii anunță că antrenorul va semna astăzi cu Juventus

Nicu Savin

Actualizat 27/05/2021 la 13:31 GMT+3

Massimiliano Allegri a fost printre cei mai curtați antrenori în aceste zile. Real Madrid, Inter și Juventus s-au bătut pe semnătura sa, iar câștig de cauză a avut fosta sa echipă.

Allegri könnte zu Juventus Turin zurückkehren

Credit imagine: SID

Massimiliano Allegri nu a mai antrenat din 2019, când a plecat de la Juventus, lăsându-i locul lui Maurizio Sarri. De atunci, antrenorul italian de 53 de ani a avut numeroase oferte, însă a preferat să stea deoparte.
Reîntoarcerea sa în fotbal era inevitabilă în această vară, deoarece mai multe cluburi de top și-au manifestat interesul pentru serviciile sale. Conform celebrului jurnalist Fabrizio Romano (Sky Sport Italia), Allegri a decis să dea curs ofertei de la Juventus.

Allegri revine la Juventus după 2 ani

Juventus a câștigat lupta cu Real Madrid și Inter pentru semnătura lui Allegri. Italianul a fost dorit intens la Real Madrid, după ce Zidane a decis să plece de pe Bernabeu. De asemenea, Allgeri a fost și pe lista celor de la Inter, după ce nerazzurri s-au despărțit ieri de Conte, dar era greu de crezul că Allegri va merge pe Meazza în condițiile în care clubul are probleme financiare.
Așadar, Andrea Pirlo este sacrificat după numai un sezon, în care Juventus a reușit în ultima etapă să obțină un loc de Champions League și în care a ieșit din Champions League încă din faza optimilor fde finală.
În primul său mandat la Juventus (2014-2019), Allegri a reușit să câștige 5 titluri în Serie A și a dus echipa de 2 ori în finala Champions League, dar a pierdut de fiecare dată: în 2015 contra Barcelonei (1-3) și în 2017 contra lui Real Madrid (1-4).
Allegri și-a început cariera de antrenor în 2003, antrenând mai muți ani diferite echipe din ligile inferioare din Italia. În 2008 a ajuns la Cagliari, iar în 2010 a acceptat prima mare provocare a carierei, preluând-o pe AC Milan, alături de care a câștigat Scudetto la primul sezon. După 4 ani pe San Siro, Allegri a ajuns la Juventus, continuând cu succes hegeminia istaurată în Serie A de "Bătrâna Doamnă".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo