Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Zidane nu mai este antrenor la Real Madrid. Comunicatul clubului

Cristian Mihală

Publicat 27/05/2021 la 14:17 GMT+3

Zinedine Zidane a decis să părăsească pe Real Madrid, după un sezon în care a dus echipa până în semifinalele Champions League și s-a luptat până în ultima etapă pentru titlu. Clubul blanco a confirmat despărțirea.

Zidane

Credit imagine: Eurosport

UPDATE Real Madrid a anunțat în această după-amiază că s-a despărțit oficial de Zinedine Zidane.
"Real Madrid anunță că Zinedine Zidane a decis să-și încheie înțelegerea cu formația noatră. Este timpul să respectăm decizia sa și să ne arătăm aprecierea pentru profesionalismul, devotamentul și pasiunea arătate în toți acești ani și pentru ceea ce reprezintă figura sa pentru Real Madrid. Zidane este unul dintre marile mituri ale lui Real Madrid și legenda sa depășește ceea ce a fost în calitate de antrenor și jucător al clubului nostru. Știe foarte bine ce înseamnă pentru noi și îi promitem că Real Madrid va fi întotdeauna casa lui", se arată în comunicatul oficial al clubului blanco.
Cum Juventus este foarte aproape să îl numească pe Allegri pe banca tehnică, viitorul lui Zidane pare legat de PSG, deși și naționala Franței e o variantă. Dacă As anunțat că Max Allegri e favorit să îi ia locul francezului la Real, Conte și Raul par în acest moment în pole-position să preia locul lăsat vacant de fostul mijlocaș din Hexagon.
Știrea inițială
În seara în care Villarreal a câștigat Europa League, toate cele 4 mari ziare de sport din Spania, Marca, As, Mundo Deportivo și Sport.es au ieșit pe prima pagină cu știrea despărțirii lui Zidane de Real Madrid.
Francezul a fost enigmatic în ultimele săptămâni, când a fost întrebat despre viitorul său, fapt care a dus la multe speculații în media. Dar acum lucrurile sunt clare: francezul a decis să părăsăească banca tehnică a grupării blanco, dorindu-și o altă provocare. Decizia ar fi fost luată de mai multe luni, iar la ea a contribuit fără îndoială și interesul lui Juventus pentru tehnician. Chiar dacă Pirlo a prins in-extremis Champions League, sunt șanse mici ca acesta să mai conducă "Bătrâna Doamnă" sezonul viitor, Agnelli urmând să îl instaleze pe Zizou pe banca tehnică.
Chiar dacă s-a speculat pe seama faptului că între tehnicianul francez și Florentino Perez ar fi existat anumite animozități, relația dintre cei doi e destul de bună și nu a contribuit decisiv la hotărârea luată de fostul mare mijlocaș.
Zidane a avut două mandate de antrenor pe banca celei mai titrate formații din lume. În primu, a cucerit un titlu (2017) și a devenit primul antrenor din istorie care cucerește de trei ori la rând Champions League. După plecarea lui, Real a intrat în criză, dar tot Zizou a fost cel care a resuscitat-o. Anul trecut, formația din capitala Spaniei a făcut un sezon istoric, reușind să recuperez incredibil ecartul față de Barcelona. Cu 10 victorii la rând pe final, gruparea blanco și-a adjudecat un titlu la care puțini mai sperau.

Allegri, marele favorit să îl înlocuiască pe Zidane, la Real Madrid

Trei sunt variantele lui Florentino Perez de a-l înlocui pe Zidane. Raul este varianta de avarie, dar cele mari șanse să preia echipa le are Max Allegri. Există și varianta Conte, însă conducerea de pe Bernabeu cochetează cu această idee de puțin timp. Cel mai probabil fostul antrenor al lui Inter va da curs ofertei de la Tottenham, iar Allegri va reveni în fotbal în forță, după cei doi ani sabatici luați după despărțirea de Juve. As susține că părțile au discutat tot mai des în ultimul timp despre variantă și s-au pus de acord, de principiu, Perez știind că Zizou va părăsi Realul.
Allegri a dus-o pe formația din Piemont spre două finale Champions League, cucerind 5 titluri la rând în Serie A. El a mai câștigat un lo scudetto, în 2010-2011, pe banca lui AC Milan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo