Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli revine pe 1 în Serie A, după un succes dramatic, în minutul 90+4, pe terenul lui Lazio

Cristian Mihală

Publicat 27/02/2022 la 23:50 GMT+2

Napoli a obținut o victorie mare, pe terenul lui Lazio, scor 2-1, într-o etapă în care Milan și Inter s-au încurcat. Fabian Ruiz a fost fost eroul trupei de lângă Vezuviu, golul său din minutul 90+4 aducând toate cele trei puncte.

Radu a contatto con Zielinski in Lazio-Napoli - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Într-o rundă în care Milan și Inter au remizat, trupa lui Spalletti avea o misiune extrem de dificilă pe Olimpico, mai ales că Lazio era rănită după eliminarea din Europa League și își juca ultima șansă pentru a rămâne în cărți pentru locul 4 în clasament.
În 3 din ultimele 4 confruntări directe, Napoli câștigase cu Lazio, marcând de fiecare dată cel puțin 3 goluri. Partida a fost total diferită de această dată, Sarri abordând o partitură mai conservatoare împotriva formației care l-a lansat în fotbalul mare.

Napoli, de la extaz la agonie și apoi iar la extaz, în confruntarea cu Lazio

Napoli a lăsat deoparte dezamăgirea produsă de dubla cu Barcelona și s-a transformat într-o formație cinică. Cu toate că gazdele au dominat și au fost mai periculoase, atacantul de bandă, Lorenzo Insigne, a deblocat tabela, în minutul 62.
Insigne, care la doar 30 de ani va pleca în MLS pentru un salariu uriaș, a marcat în această seară primul său gol al sezonului din acțiune.
Același Insigne a marcat și 7 miute mai târziu, dar reușita aceasta a fost anulată de VAR pentru off-side. Lazio a forțat pe final și părea că trupa lui Sarri refuză să se recunoască învinsă, după ce Pedro a egalat, în minutul 88. Finalul a fost însă dramatic pentru laziali, Fabian Ruiz aducând victoria oaspeților în minutul 90+4.
La gazde, Radu Ștefan a fost titular și a fost schimbat în minutul 71, de Hysaj, după ce a primit un cartonaș galben.
După 27 de etape, Napoli revine pe primul loc, cu 57 de puncte, la egalitate cu AC Milan. Inter are două puncte mai puțin, dar și un meci restanță. În ecuația titlului nu ar trebui să fie complet scoasă din cursă nici Juventus, care pare să aibă cel mai ușor parcurs, până la final. De la venirea lui Vlahovic, "Bătrâna Doamnă" arată mult mai bine ofensiv, dar are de recuperat 7 puncte în 11 etape.
În ceea ce o privește pe Lazio, aceasta rămâne la cota 43, fiind la 7 puncte de locul 4. În plus, Atalanta, ocupanta locului 5, are două meciuri mai puțin disputate decât formația din Cetatea Eternă, astfel că un loc de Champions League nu mai pare un obiectiv plauzibil pentru bianconcesti.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo