Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli s-a mișcat repede după demiterea lui Gattuso! Presa italiană a anunțat deja înlocuitorul

Nicu Savin

Publicat 24/05/2021 la 15:36 GMT+3

Sergio Conceicao va fi noul antrenor al lui Napoli, conform Corriere dello Sport. Tehnicianul portughez, antrenor la Porto, cu care a terminat pe locul 2 în Portugalia şi a eliminat-o pe Juventus din optimile Ligii Campionilor, va fi prezentat în următoarele zile.

Gennaro Gattuso

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
În vârstă de 46 de ani, Conceicao îi va lua locul lui Gatusso, care a fost demis aseară pe Twitter de proprietarul echipei, care a fost extrem de dezamăgit de faptul că Napoli a terminat pe locul 5 sezonul şi a ratat participarea în grupele UEFA Champions League. Portughezul revine în Italia, acolo unde a evoluat la Lazio, Parma şi Inter ca jucător. Este antrenor de 6 ani, iar aceasta va fi prima experienţă în Italia din această postură.

Napoli a găsit repede înlocuitor rapid pentru Gatusso

Sergio Conceicao a antrenat-o pe Porto de la începutul sezonului 2017-2018 şi va veni la Napoli liber de contract deoarece nu şi-a prelungit înţelegerea cu portughezii, scadentă la finalul acestui sezon. Porto a terminat campionatul pe 2 şi a eliminat-o pe Juventus din optimile Ligii Campionilor, oprindu-se în faza sferturilor, acolo unde a fost eliminată de Chelsea.
Ca antrenor, Conceicao le-a mai pregătit pe Olhanense, Coimbra, Braga, Vitoria Guimaraes și Nantes, având patru trofee, două titluri, o cupă şi o Supercupă cu Porto. Gennaro Gattuso a fost demis de la Napoli imediat după ce echipa a ratat calificarea în Champions League. Proprietarul Aurelio De Laurentiis a postat pe Twitter un mesaj prin care îi mulțumește antrenorului pentru munca depusă la echipa din sudul Italiei.
"Dragă Rino, sunt fericit că am petrecut aproape doi ani alături de tine. Îţi mulţumesc pentru muncă, îţi doresc succes oriunde vei ajunge. O mare îmbrăţişare pentru soţie şi copii.", a scris De Laurentiis pe Twitter.
Gennaro Gattuso a ajuns la Napoli în decembrie 2019, înlocuindu-l pe Carlo Ancelotti. În sezonul precedent, echipa a terminat pe locul 7 în Serie A și apoi a ajuns în grupele Europa League. Aventura napoletanilor în Europa s-a oprit în 16-imi, fiind eliminați surprinzător de Granada.
Din acel moment au început să apară zvonurile că Gattuso nu mai are zile multe "sub Vezuviu", chiar dacă în Serie A lucrurile au început să meargă tot mai bine. Napoli a urcat pe un loc de Champions League pe final și avea nevoie de o victorie în ultima etapă pentru a reveni în grupele Champions League. Din nefericire pentru fanii napoletani, meciul cu Verona s-a terminat 1-1, iar victoria lui Juventus de la Bologna a lăsat-o pe Napoli în afara Top 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo