Mijlocașul a devenit unul din jucătorii de bază din atacul Romei. Acesta a reușit să înscrie de șapte ori pentru echipa antrenată de Paulo Fonseca. Joi seară, Zaniolo a dat un gol și a oferit două pase decisive în prima etapă a grupelor UEFA Europa League.
În urmă cu doi ani și jumătate, Nicolo Zaniolo evolua în Serie B, pentru Virtus Entella. A început să joace din ce în ce mai bine, până când Inter l-a văzut și l-a adus la academie. Mijlocașul a marcat 14 goluri în 12 partide pentru Inter U19 și a fost numit "Juniorul Anului" la clubul din Milano. Rezultatele sale au fost remarcate de oficialii Romei, care l-au transferat în iulie 2018. Prima sa apariție în tricoul clubului de pe "Olimpico" a fost în deplasarea cu Real Madrid din UEFA Champions League, din urmă cu un an. Zaniolo a debutat și la naționala Italiei ca răsplată a perioadei excelente prin care a trecut.

Zaniolo: "Nu sunt Totti, dar mi-ar plăcea să ajung la nivelul său!"

Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toți laureații serii
29/11/2021 LA 22:10
Mijlocașul Romei a vorbit despre ascensiunea sa din ultimii doi ani. Zaniolo a recunoscut că omul care l-a propulsat în fotbalul mare a fost antrenorul Eusebio Di Francesco:
"Când am ajuns la AS Roma, mă gândeam că voi fi împrumutat la altă echipă. Eusebio Di Francesco a avut alte planuri cu mine și m-a ținut la echipă. El este cel care m-a ajutat să sparg gheața și să ajung unde sunt acum. Este un om minunat care își dorește să ajute jucătorii aflați la începutul carierei.", a spus Zaniolo într-un interviu acordat recent.
https://i.eurosport.com/2019/05/10/2584063.jpg
Comparat cu Francesco Totti, Zaniolo a spus că își dorește foarte mult să ajungă la nivelul fostului jucător al Romei:
"Este esențial să rămâi cu picioarele pe pământ, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Și pentru acest lucru, am familia în spate. Ea mă ajută să dau tot ce pot pe teren. Nu ascult ce vorbește lumea, chiar dacă e vorba de bine sau de rău. Nu sunt Totti, dar sper să fiu la fel de bun ca el.", a adăugat mijlocașul de 20 de ani.
AS Roma este pe locul opt, după trei etape în Serie A. Jucătorii antrenați de Paulo Fonseca au început joi seară noul sezon din UEFA Europa League. Italienii au trecut cu 4-0 de Instanbul Basaksehir, după un gol și două pase decisive trimise de Zaniolo.
Fotbal
Topul fotbaliștilor care nu au meritat Balonul de Aur. Cei mai controversați câștigători
22/11/2021 LA 09:15
Serie A
Totti rămâne uriaș și după retragere. Care sunt cele două mari regrete dintr-o carieră uimitoare
12/03/2021 LA 12:24