Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolo Zaniolo, debut cu gol în Europa League pentru Roma

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 13:11 GMT+3

La doar 20 de ani, Nicolo Zaniolo a reușit să înscrie pentru Roma, la primul său meci în UEFA Europa League. În plus, mijlocașul a oferit două pase decisive în victoria cu Istanbul Basaksehir (4-0).

Nicolò Zaniolo con la Roma in Europa League

Credit imagine: Getty Images

Mijlocașul a devenit unul din jucătorii de bază din atacul Romei. Acesta a reușit să înscrie de șapte ori pentru echipa antrenată de Paulo Fonseca. Joi seară, Zaniolo a dat un gol și a oferit două pase decisive în prima etapă a grupelor UEFA Europa League.
În urmă cu doi ani și jumătate, Nicolo Zaniolo evolua în Serie B, pentru Virtus Entella. A început să joace din ce în ce mai bine, până când Inter l-a văzut și l-a adus la academie. Mijlocașul a marcat 14 goluri în 12 partide pentru Inter U19 și a fost numit "Juniorul Anului" la clubul din Milano. Rezultatele sale au fost remarcate de oficialii Romei, care l-au transferat în iulie 2018. Prima sa apariție în tricoul clubului de pe "Olimpico" a fost în deplasarea cu Real Madrid din UEFA Champions League, din urmă cu un an. Zaniolo a debutat și la naționala Italiei ca răsplată a perioadei excelente prin care a trecut.

Zaniolo: "Nu sunt Totti, dar mi-ar plăcea să ajung la nivelul său!"

Mijlocașul Romei a vorbit despre ascensiunea sa din ultimii doi ani. Zaniolo a recunoscut că omul care l-a propulsat în fotbalul mare a fost antrenorul Eusebio Di Francesco:
"Când am ajuns la AS Roma, mă gândeam că voi fi împrumutat la altă echipă. Eusebio Di Francesco a avut alte planuri cu mine și m-a ținut la echipă. El este cel care m-a ajutat să sparg gheața și să ajung unde sunt acum. Este un om minunat care își dorește să ajute jucătorii aflați la începutul carierei.", a spus Zaniolo într-un interviu acordat recent.
Zaniolo a ajuns la sapte goluri pentru Roma
Comparat cu Francesco Totti, Zaniolo a spus că își dorește foarte mult să ajungă la nivelul fostului jucător al Romei:
"Este esențial să rămâi cu picioarele pe pământ, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Și pentru acest lucru, am familia în spate. Ea mă ajută să dau tot ce pot pe teren. Nu ascult ce vorbește lumea, chiar dacă e vorba de bine sau de rău. Nu sunt Totti, dar sper să fiu la fel de bun ca el.", a adăugat mijlocașul de 20 de ani.
AS Roma este pe locul opt, după trei etape în Serie A. Jucătorii antrenați de Paulo Fonseca au început joi seară noul sezon din UEFA Europa League. Italienii au trecut cu 4-0 de Instanbul Basaksehir, după un gol și două pase decisive trimise de Zaniolo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo