Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Massimiliano Allegri este noul antrenor al lui Juventus

Cristian Mihală

Actualizat 28/05/2021 la 17:51 GMT+3

Juventus l-a demis vineri dimineață pe Andrea Pirlo din funcția de antrenor principal. Torinezii l-au înlocuit cu Massimiliano Allegri. Clubul a luat această decizie, după un sezon dezamăgitor, în care a terminat pe locul patru în Serie A și a ieșit din Liga Campionilor în optimi.

Massimiliano Allegri kehrt zu Juventus Turin zurück

Credit imagine: SID

UPDATE - Juventus a confirmat că Massimiliano Allegri este noul antrenor al echipei. Italianul a semnat un contract valabil până în 2025.
Ceea ce întreaga presă italiană anunța de ieri a devenit oficial în această dimineață. Juve a confirmat demiterea lui Pirlo, tehnician care nu a reușit să se ridice la pretențiile ultimului deceniu la fosta campioană a Italiei.
"Mulțumim, Andrea.
Acestea sunt primele cuvinte pe care noi toți trebuie să le pronunțăm la sfârșitul acestei experiențe speciale trăite împreună. În urmă cu câteva luni, Andrea Pirlo, o icoană a fotbalului mondial, a început o nouă aventură pe banca Juventus, prima sa ca antrenor.
Pentru a face acest lucru, este nevoie, în primul rând, de curaj, precum și de conștientizarea propriilor mijloace, mai ales într-o perioadă marcată de dificultăți, lumea fiind forțată de pandemie să își reinventeze propriile reguli zi de zi. Și Andrea a făcut-o: a început o călătorie de transformare, căutând și reușind deseori să-și aducă ideile și experiența de campion pe teren. În ​​fotbal ceea ce contează sunt victoriile care sunt puse pe avizier, iar Juventusul său a ridicat două trofee și a adus acasă victorii strălucite pe cele mai prestigioase terenuri, de la San Siro la Camp Nou. Pentru toate acestea, pentru curajul, dăruirea, pasiunea cu care se confrunta în fiecare zi, pentru succesele obținute, mulțumirile noastre vin cu adevărat din inimă. La fel și norocul nostru pentru un viitor care cu siguranță va fi frumos", se arată în comunicatul de despărțire, emis de "Bătrâna Doamnă".

Allegri e alesul lui Juventus

Allegri a fost la conducerea lui Juventus în perioada 2014-19, când a câștigat cinci titluri consecutive în Serie A. De atunci, Allegri nu a mai avut nici un angajament. El a reușit, de asemenea, să ajungă de două ori în finala Ligii Campionilor.
Pirlo se desparte de Juventus după un singur sezon. El l-a urmat la conducerea alb-negrilor, după ce torinezii l-au demis pe Maurizio Sarri. Pirlo nu va rămâne foarte mult fără echipă, de serviciile lui fiind interesată formația lui Chiricheș, Sassuolo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo