Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Papu Gomez a fost la un pas să se transfere la Atletico Madrid! "Am vrut să mor"

Cristian Mihală

Publicat 25/05/2020 la 20:44 GMT+3

Papu Gomez, vârful argentinian care scrie istorie în acest sezon în tricoul Atalantei, alături de care a ajuns în sferturile Ligii Campionilor, şi-a adus aminte de cel mai trist moment al carierei. În 2013, Diego Simeone l-a vrut la Atletico Madrid, însă Catania a avut pretenţii financiare exagerate.

Papu Gomez ar fi avut ocazia să îl întâlnească pe Aguero mult mai devreme, în Liga Campionilor, dacă semna cu Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

La Atalanta din 2014, Papu Gomez a pus umărul serios la revirimentul echipei, care, sub comanda lui Gasperini, a devenit o forţă în Serie A. Atacantul a devenit căpitanul echipei şi a marcat 45 de goluri în 187 de partide, fiind unul dintre cei mai buni jucători.
Cariera sa putea să ia, însă, o cu totul altă traiectorie în urmă cu 7, pe vremea când evolua pentru Catania. Diego Simeone îl urmărise mai bine de un an şi, în vara lui 2013, a decis să îl transfere.
De la Atletico tocmai plecase Falcao, pentru care cei supranumiţi "los colchoneros" primiseră 43 de milioane de euro la Monaco, însă oficialii clubului nu voiau să facă investiţii masive pentru aducerea unui jucător de atac. Pentru că echipa îl avea deja pe Diego Costa, astfel că Simeone a trebuit să se descurce cu un buget limitat.
Varianta Papu Gomez părea ideală din toate punctele de vedere, dar Catania, fotbalistul la care evolua atunci sud-americanul, a avut pretenţii exagerate, bazându-se probabil şi pe faptul că spaniolilor le-au intrat mulţi bani în cont de pe urma cedării lui Falcao.
În cele din urmă, Atletico s-a văzut nevoită să se reorienteze şi l-a adus în capitala Spaniei pe David Villa, a cărui cotă scăzuse considerabil. Madrilenii i-au plătit la acea vreme Barcelonei doar 5,1 milioane de euro.

Papu Gomez, deznădăjduit după ce a ratat transferul la Atletico Madrid

Ratarea transferului a fost ca o lovitură sub centură pentru Papu Gomez, care ştia cât de mult poate progresa şi evolua la o forţă a Europei, sub comanda unui tehnician de talia lui Simeone, care îi aprecia în mod deosebit calităţile.
"Am fost în Argentina şi m-am întâlnit cu Simeone, am luat prânzul împreună într-o zi. Atunci, mi-a spus că, atunci când se va întoarce la Madrid, va face tot posibilul să mă transfere. Şi aşa a fost, doar că cele două cluburi nu s-au înţeles la bani. Catania a cerut 10 milioane de euro, Atletico a urcat până la 6. Nu s-a realizat transferul și, vă spun sincer, am vrut să mor în acea perioadă", a spus Papu Gomez, citat de Corriere dello Sport.
Papu Gomez a fost atât de supărat pe conducerea Cataniei încât şi-a forţat ulterior transferul, alegând să meargă într-un campionat mult mai slab cotat, la Metalist Harkov. Formaţia ucraineană a plătit, totuşi, 7 milioane de euro pentru transferul lui, mai mult decât oferise Atletico, astfel că decizia Cataniei a fost de înţeles din punct de vedere financiar.
Din fericire pentru Papu Gomez, deşi în Ucraina nu a avut evoluţii prea bune, Atalanta i-a întins o mână de ajutor un sezon mai târziu. De atunci, vârful a jucat foarte bine pentru formaţia din Bergamo, ajutând-o enorm să crească şi să devină una din echipele importante ale fotbalului italian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo