Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Parma lui Man și Mihăilă, distrusă la Lecce! Maresca e ca și demis. Un nume uriaș, favorit să îl înlocuiască

Cristian Mihală

Publicat 07/11/2021 la 17:07 GMT+2

Enzo Maresca (41 de ani) este ca și demis de la Parma, după o nouă înfrângere usturătoare, 4-0 pe terenul lui Lecce. Echipa românilor Man și Mihăilă e la două puncte de retrogradarea în a 3-a divizie din Italia.

Enzo Maresca

Credit imagine: Getty Images

Retrogradarea în Serie B a dus la despărțirea de D'Aversa, iar mandatat pentru reconstrucția Parmei a fost tânărul antrenor Enzo Maresca. Fost secund la Sevilla sau West Ham, fostul mijlocaș de la Juventus sau Fiorentina părea să aibă o carieră de tehnician promițătoare în față.
Oficialii de pe Ennio Tardini nu au vândut pe nimeni important în vară, chiar dacă au fost oferte tentante pentru fotbaliștii buni, tocmai în ideea de a promova imediat înapoi pe prima scenă a fotbalului italian. Planurile conducerii nu s-au potrivit însă cu performanțele echipei, iar acum soarta lui Maresca atârnă de un fir de ață.
Parma - cu Mihăilă în repriza a doua și cu Man rezervă neutilizată - a fost demantelată azi de Lecce, scor 4-0. Gazdele au stabilit scorul de la pauză, în repriza secundă neforțând, ci preferând să conserve avantajul și să evite accidentările.
Parma e într-o situație incredibilă: pe locul 13, la două puncte de retrogradarea în Serie C și cu un golaveraj negativ. Ca atare, se pare că Enzo Maresca va fi demis, după cum anunță presa din peninsulă. Tehnicianul nu doar că nu reușește să scoată echipa din criza profundă în care a băgat-o, dar a intrat în conflcit cu unii jucătorii, cazul și românului Man.

Nesta, favorit să vină antrenor la Parma

Fanii visează la Hernan Crespo sau Fabio Cannavaro, două foste legende ale clubului. Cannavaro e liber de contract și ar fi o variantă ideală, după ce a părăsit Guangzhou și naționala Chinei, pe care le-a antrenat doi ani în paralel. Fostul mare fundaș central de la Real Madrid nu va accepta probabil să vină în Serie B, în contextul în care devenise unul dintre cei mai bine plătiți antrenori din lume, fiind plătit regește în Asia.
O variantă mult mai realistă ar fi Alessandro Nesta, și el liber de contract. Fostul mare fundaș central al lui Lazio și Milan s-a despărțit în acest an de Frosinone, după doi ani, iar în primul sezon acolo impresionase. Nesta le-a mai antrenat pe Miami FC și Perugia.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo