Deși are doar 18 ani, Drăgușin a impresionat prin maturitatea și calitățile sale, dar îi va fi greu să devină pe termen scurt și mediu o soluție pentru primul "11" al lui Pirlo. Românul a jucat pe final de 2020 în Liga Campionilor, într-un meci și a debutat și în Serie A, dar totul pe fondul accidentărilor numeroase.
Chiar și așa, oficialii din Torino vor să îl păstreze și negociază de mai mult timp cu Florin Manea, agentul jucătorului, despre prelungirea contractului. ProSport anunță că impresarii lui Drăgușin sunt în discuții cu piemontezii, dar au și alte două variante extrem de tentante pentru fundaș. Leipzig e pe urmele românului, locul secund din Bundesliga fiind o excelentă rampă de lansare pentru tinerii talentați. Nemții dau mult credit tinerilor și, din acest punct de vedere, o astfel de alegere are atu-urile sale.
Sursa citată mai notează că pe urmele lui Drăgușin e și o formație din Premier League, agenții și jucătorul studiind în aceste zile ofertele și care ar trebui să fie prioritățile. În prezent, Radu câștigă doar 3000 de euro/lună la Juve, iar agenții săi i-au cerut "Bătrânei Doamne" un salariu de aproximativ 1 milion de euro. În plus, se doresc asigurări că Radu va bifa un număr minim de meciuri în campionat și Liga Campionilor.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39

Drăgușin poate semna cu Juve, pentru ca apoi să fie împrumutat

Pirlo îl apreciază însă în mod deosebit pe Radu și nu doar că a insistat să îi fie prelungit contractul, dar a gândit mai departe. Românul are nevoie de meciuri în picioare și există șanse mari să fie împrumutat, după ce semnează o nouă înțelegere. Astfel, internaționalul nostru va putea să meargă la o echipă unde să evolueze constant pentru ca apoi, cu mult mai multă experiență dobândită, să fie o variantă pentru primul "11" al lui Juve. Chiellini are 36 de ani și îi expiră contractul cu bianconerii în vara lui 2021, în timp ce Bonucci se apropie de 34 de ani. În viitor, oficialii torinezi vor să mizeze pe un cuplu De Ligt - Drăgușin, dar pentru ca acest lucru să se întâmple la un moment dat e nevoie ca fundașul central român să treacă la următorul nivel. Iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă are șansa să joace meci de meci.
"Cu Juventus negociem de un an de zile. Am primit numeroase oferte de îmbunătățire a salariului. Radu nu este orientat spre bani, deci nu e doar chestia de bani. El are un salariu de 3.500 de euro pe lună și ne-au sunat să îi facă 6.000, să îi facă 10.000", spunea Florin Manea, după meciul cu Dinamo Kiev, din Ligă, în care românul a debutat pentru campioana Italiei.

Drăgușin a mai fost în cărți pentru un transfer în Premier League

Drăgușin are un fizic impresionant și calități fizice impresionante, care îl recomandă pentru Premier League. Nu e prima oară când o formație din cel mai puternic campionat al lumii îl dorește pe tânărul fundaș român.
Puțini știu că Drăgușin a fost, în vara lui 2018, aproape de Chelsea. Cu o lună înainte, Ronaldo semnase pentru "Bătrâna Doamnă", astfel că fotbalistul nostru a preferat să meargă la Academia piemontezilor, portughezul fiind idolul copilăriei lui. De altfel, el se antrenează incredibil, imitându-l pe CR7 din acest punct de vedere. Drăgușin știe că e nevoie de multă muncă pentru a ajunge departe și, din acest punct de vedere, pare unul dintre cei mai profesioniști jucători români, cu șanse reale să reușească în fotbalul mare.
"Radu atrăsese atenția mai multor cluburi mari, și alte formații îl voiau. M-a întrebat: "Unde voi devenit un fundaș mare". Chelsea venise și ea cu o ofertă, dar am ales împreună Juventus. Îl vedea pe Ronaldo la TV, acum avea șansa să joace cu el. Și a fructificat această șansă, acum împart același vestiar. Câteodată, un vis chiar se poate împlini", a spus Manea pentru TMW.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
Serie A
Milan nu-i prelungește contractul, dar Tătărușanu și-a găsit deja echipă în Serie A
19/11/2022 LA 06:29